-Η παύση της αθλητικής δραστηριότητας στην πρώτη καραντίνα και ο εγκλεισμός στο σπίτι, στέρησε από τα παιδιά και τους εφήβους το παιχνίδι και την άσκηση. Η κυβέρνηση κατάλαβε πως πρέπει να επιστρέψουν οι νέοι άνθρωποι στις αθλητικές δραστηριότητες, με την τήρηση των σχετικών προφυλάξεων για τον περιορισμό της διασποράς του covid-19. Ήδη, τα αθλητικά σωματεία λειτουργούν τις ακαδημίες τους και τα τμήματα υποδομής, δίνοντας διέξοδο στα παιδιά και τους γονείς μετά τον πολύμηνο εγκλεισμό στα διαμερίσματα.

-Θεωρούμε πως ο Δήμος Καβάλας πρέπει να ορίσει την συνέχιση των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου και καλαθοσφαίρισης δημοτικών σχολείων, τα οποία είναι θεσμός και μία «αποκλειστικότητα» για τον Δήμο Καβάλας σε όλη την Ελλάδα. Είναι ευκαιρία, έως την λήξη της τρέχουσας σχολικής περιόδου, η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση «Δημωφέλεια» να οργανώσει την επανέναρξη των πρωταθλημάτων για την επόμενη σχολική περίοδο 2022-2023.

-Είναι ευκαιρία, επίσης, τα πρωταθλήματα αυτά να αναδιοργανωθούν, να ανανεωθούν και να γίνει μία νέα αρχή, μετά την παρένθεση της πανδημίας. Καλούμε τον πρόεδρο της «Δημωφέλεια», Παναγιώτη Αγγελίδη, να οργανώσει μία διαδικτυακή «συνάντηση» με τον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων του Δήμου Καβάλας, για να συζητήσουν περί της «αναγέννησης» των πρωταθλημάτων 6Χ6 ποδοσφαίρου και minibasket, τα οποία είμαστε βέβαιοι ότι έλειψαν από τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

-Αναμένουμε να δούμε πόση «φαντασία» έχει η δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα η διοίκηση της «Δημωφέλεια», μετά την παρουσίαση του διαφορετικού μοντέλου στο φεστιβάλ Cosmopolis. Θα προτείνει κάτι νέο για τα πρωταθλήματα των δημοτικών σχολείων; Ή θα τα καταργήσει σιωπηρά εκμεταλλευόμενη την (αρνητική) συγκυρία της πανδημίας; Αν κάνει το δεύτερο, θα αποψιλώσει τον Δήμο Καβάλας από έναν σημαντικό θεσμό. Έως σήμερα, δεν ακούσαμε, ή διαβάσαμε, την σκέψη του δημάρχου και του προέδρου της «Δημωφέλεια». Γεγονός, που ομολογούμε πως μας ανησυχεί.

-Θα είναι λυπηρό, γιατί η «Δημωφέλεια» έχει την τεχνογνωσία να διοργανώνει με επιτυχία τα πρωταθλήματα αυτά. Η τεχνογνωσία αυτή θα πάει στράφι, αλλά το κυριότερο, τα παιδιά θα χάσουν ένα ωραίο κίνητρο κάθε χρόνο και τις όμορφες αναμνήσεις από την συμμετοχή στα πρωταθλήματα. Μήπως πρέπει και η Ένωση συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των δημοτικών σχολείων του Δήμου Καβάλας, να υποβάλλει το αίτημα προς την δημοτική Αρχή και την διοίκηση της «Δημωφέλεια»; Είναι, νομίζουμε, μία κίνηση για το καλό των παιδιών.

-Έως τότε, προτείνουμε η «Δημωφέλεια» να διοργανώσει ένα τουρνουά τις ημέρες των Χριστουγέννων, με την συμμετοχή ομάδων αγοριών και κοριτσιών τριών εναντίον τριών (3 on 3) δημοτικών σχολείων, για να μπούνε στο κλίμα, πάλι, οι εμπλεκόμενοι με τις διοργανώσεις που προαναφέραμε. Τα σχολεία θα σταματήσουν για τις γιορτές και τα παιδιά θα έχουν χρόνο για παιχνίδι και διασκέδαση σε μία περίοδο (τα Χριστούγεννα) που είναι αφιερωμένη στις μικρές ηλικίες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.