Θα προβάλλεται στην πλατεία καπνεργάτη, μουσικό οδοιπορικό αφιερωμένο στα 200 έτη από την ελληνική επανάσταση

0

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων προς τιμήν του αποστόλου Παύλου, αναφέρει δελτίο Τύπου, θα προβληθεί στις 29 Μαΐου 2021 και ώρα 20:30 (8:30μ.μ.) στην πλατεία καπνεργάτη, ένα μουσικό οδοιπορικό με τίτλο: «Άδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδία… μνήμης ηχώ». «Η φετινή διοργάνωση, είναι ειδικά αφιερωμένη στον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 και πιο συγκεκριμένα, στην ανάδειξη του ρόλου της μουσικής ως καθοριστικού στοιχείου στην συγκρότηση του νεοελληνικού κράτους. Το ιδιαίτερο συναυλιακό σκηνικό του φεστιβάλ που στήθηκε φέτος περιλαμβάνει εκτός από τον επιβαλλόμενο εξ’ αποστάσεως του χαρακτήρα και μία ακόμα σημαντική τομή. Στην διαδικτυακή του σκηνή ηχούν και συμπράττουν μουσικά τρεις γενιές ανθρώπων, οι αγαπημένοι μας μαθητές και μαθήτριες των Μουσικών Σχολείων της πατρίδας μας, μέλη χορωδιακών συνόλων ενηλίκων, καθώς και σπουδαστές από άλλες χώρες της Ευρώπης. Όλοι μαζί, λοιπόν, εμπνεόμενοι από κοινές αξίες και πανανθρώπινες κατακτήσεις, θα εξυμνήσουν τα ιδανικά της ελευθερίας και της ειρήνης, που διέπουν όλη την παγκόσμια κοινότητα, με όχημα τις περιπέτειες και τους ένδοξους αγώνες του γένους μας, που σημάδεψαν την όψιμη ιστορία μας και διαμόρφωσαν την νεοελληνική μας ταυτότητα.

Λαμβάνουν μέρος: Γρηγόρης Βαλτινός (ανάγνωση κειμένων), Αλέξης Κωστάλας (παρουσίαση), τα Μουσικά σχολεία Αγρινίου, Αλεξανδρούπολης, Αργολίδας, Δράμας, Καβάλας, Καρδίτσας, Λειβαδιάς, Σερρών, Τρικάλων, Χαλκίδας, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού: Agrupamento de Escolas de Paredes de Coura (Πορτογαλία), Asociacion De Innovacion Formaciony Empleo Para El Desarrollo Sostenible (Ισπανία), I.I.S.S. “Carlo Maria Carafa” Mazzarino (Ιταλία), Istanbul Avrupa Arastirmalari Dernegi (Τουρκία), οι ευρωπαϊκές χορωδίες: «Προ-Νομιον», σύλλογος Φίλων Μουσικής Καβάλας, «ΣυνΩδηπόροι», οι παραδοσιακές χορωδίες: Λέσχη Ποντίων Καβάλας, σύλλογος Μικρασιατών Καβάλας, σύλλογος «Ρωμανός ο Μελωδός», «Συνηχούντες», χορωδία Νέας Καρβάλης.

Το μουσικό οδοιπορικό, θα προβάλλεται στην πλατεία Καπνεργάτη κάθε Τρίτη, από τις 8 έως και τις 29 Ιουνίου 2021», αναφέρει το δελτίο Τύπου.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.