Θα πετύχει η Δ. Τσανάκα στο έργο της;

0

Μας ρωτούν φίλοι και γνωστοί εάν πιστεύουμε ότι η Δήμητρα Τσανάκα θα τα καταφέρει στο Δήμο Καβάλας.

Πιστεύουμε ότι νέα δήμαρχος Καβάλας μπορεί να αφήσει εποχή στο Δήμο, αλλά για να πετύχει χρειάζεται τη στήριξη και τη βοήθεια όλης της κοινωνίας.

Πρέπει να καταλάβουν οι δημότες, ότι η επιτυχία της Δ. Τσανάκα δεν είναι «προσωπικό στοίχημα» της ίδιας και των συνεργατών της, αλλά υπόθεση όλων όσων ζούνε στην Καβάλα και τους Φιλίππους.

Ο Δήμος Καβάλας έχασε πολύτιμο έδαφος κι έμεινε στάσιμος αρκετά χρόνια. Οι ανάγκες και τα προβλήματα αυξήθηκαν.

Η αλλαγή της κατάστασης και η ανάπτυξη, δεν θα έρθουν από τη μία ημέρα στην άλλη, ούτε χτυπώντας ένα μαγικό ραβδί.

Θα απαιτηθεί πολλή δουλειά, οργάνωση, σχεδιασμός, όραμα και σύμπραξη όλων των δυνάμεων.

Οι Καβαλιώτες επέλεξαν τη Δ. Τσανάκα, για να διοικήσει το Δήμο τα επόμενα πέντε χρόνια. Όμως, η ευθύνη τους δεν σταματά στη ψήφο. Εάν θέλουν καλύτερο μέλλον, πρέπει να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωσή του.

Θα υπάρξουν κι εκείνοι που θα έχουν αρνητική στάση απέναντι στην επόμενη διοίκηση του Δήμου.

Ορισμένοι προκατέβαλαν την πολιτική που θα ακολουθήσει η δημοτική αρχή της Δ. Τσανάκα, λέγοντας ότι είναι «η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος».

Αναφερόμαστε στις δηλώσεις των εκλεγμένων της «Συμπαράταξης Πολιτών», οι οποίοι μεταφέρουν στην τοπική αυτοδιοίκηση την αντιπαράθεση της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Εάν περιοριστούν σε μία γόνιμη αντιπολίτευση, θα βοηθήσουν τη νέα διοίκηση του Δήμου στο δύσκολο έργο της.

Αν, όμως, επιμείνουν στον στείρο πολιτικό λόγο, με στόχο το μικροκομματικό συμφέρον, να μην εκπλαγούν αν στις δημοτικές εκλογές του 2019 ο συνδυασμός «Συμπαράταξη Πολιτών» καταλάβει χειρότερη θέση από αυτή των εκλογών του 2014.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.