Θα «ξηλωθούν» και θα επανατοποθετηθούν, οι κυβόλιθοι στις οδούς Κύπρου και Εθνάρχη Μακαρίου

0

Ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, Αντώνης Πρασίνης, υπέγραψαν την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021, την σύμβαση του έργου «ανακατασκευή οδών Κύπρου και τμήματος Εθνάρχου Μακαρίου», με προϋπολογισμό 73.035,99 ευρώ.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, πρόκειται για τμήματα οδών, όπου η τελική επίστρωση (κατάστρωμα οδού) είναι διαμορφωμένη με κυβόλιθους. Θα γίνουν επεμβάσεις βελτίωσης των οδών, οι οποίες υπέστησαν φθορές με την πάροδο των ετών, λόγω της συνεχούς κυκλοφορίας οχημάτων και των εργασιών για την τοποθέτηση δικτύων κοινής ωφέλειας.

Το αντικείμενο της μελέτης αφορά, κυρίως, την αποξήλωση όλου του καταστρώματος, δηλαδή των κυβόλιθων, την εξυγίανση και σταθεροποίηση της βάσης έδρασης με υλικό 3Α και την επανατοποθέτηση των κυβόλιθων, σε βάση από οπλισμένο σκυρόδεμα και πλήρωση αυτών με μίγμα τσιμέντου και άμμου. Ειδικότερα, για το τμήμα της οδού Εθνάρχου Μακαρίου, θα επανακατασκευαστούν τα πεζοδρόμια, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερο πλάτος όδευσης για τους πεζούς, το οποίο θα εξοικονομηθεί από την κατάργηση της ελεγχόμενης στάθμευσης στο δεξιό άκρο της οδού. Το τελικό πλάτος της οδού, θα επιλεχθεί μεταξύ 3,20 μέχρι 3,50 μέτρων, ώστε να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα πλάτη για τα πεζοδρόμια στις δύο πλευρές. Για την επανακατασκευή των πεζοδρομίων θα χρησιμοποιηθούν τα μαρμάρινα κράσπεδα που θα αποξηλωθούν. Σε περίπτωση που η κατάσταση τους δεν είναι καλή για επαναχρησιμοποίηση, θα τοποθετηθούν καινούργια κράσπεδα από λευκό μάρμαρο Καβάλας. Η επίστρωση των πεζοδρομίων θα γίνει με αντιολισθηρές πλάκες σκυροδέματος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.