-Ο Καβαλάρχης ρωτήθηκε αν είναι ικανοποιημένος από τα «πεπραγμένα» του στους είκοσι τόσους μήνες που είναι βουλευτής και απάντησε θετικά, ενώ απαρίθμησε μερικές από τις «επιτυχίες» του έως σήμερα. Μεταξύ αυτών, ανέφερε την επένδυση της Egnatia Aviation στο αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα και την έγκριση του τεχνικού φακέλου για το υδατοδρόμιο στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος». Στην πρώτη περίπτωση, η επένδυση στο αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα θα δημιουργήσει 150 θέσεις εργασίας, ενώ το υδατοδρόμιο θα αναβαθμίσει το λιμάνι Καβάλας.

-Υπάρχει μία ακόμα περίπτωση, η οποία μπορεί να συνδυάσει τα παραπάνω και να προσφέρει έσοδα στο ελληνικό δημόσιο, αλλά ο Καβαλάρχης και οι συνάδελφοι του δεν ασχολούνται. Πρόκειται για την επένδυση του σταθμού επιβατών κρουαζιέρας και του εμπορικού κέντρου στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος», γνωστού και ως Kavala Port Center.

-Αν και η σύμβαση παραχώρησης στην ανάδοχο εταιρεία υπογράφηκε τον Μάιο του 2012, αν δεν κάνω λάθος, η επένδυση αυτή δεν υλοποιήθηκε. Επίσης, αν και εκδόθηκε η άδεια οικοδόμησης το καλοκαίρι του 2019, οι εργασίες κατασκευής του σταθμού επιβατών κρουαζιέρας και του εμπορικού κέντρου δεν άρχισαν! Και ερωτώ τον Καβαλάρχη και τους συναδέλφους του ντόπιους βουλευτές. Δεν είναι σημαντική η επένδυση αυτή για την πόλη της Καβάλας, όπως είναι η επένδυση στο αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα; Δεν θα προσφέρει θέσεις εργασίας και έσοδα στο ελληνικό δημόσιο; Δεν θα αναβαθμίσει την χερσαία ζώνη και γενικότερα το λιμάνι, όπως το υδατοδρόμιο;

-Αν συμφωνείτε, γιατί δεν ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε, ώστε να ξεπεραστεί το όποιο εμπόδιο υπάρχει και να αρχίσει το έργο στην περιοχή των παλιών αποθηκών του λιμανιού; Γιατί, όπως είπε η διευθύνουσα σύμβουλος της «Οργανισμός Λιμένα Καβάλας Α.Ε.», τα σχέδια της επένδυσης βρίσκονται σε κάποιο συρτάρι Υπηρεσίας του Υπουργείου ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής. Άντε, λοιπόν, Καβαλάρχη μου, κάνε μία επίσκεψη στον φίλο σου, τον υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη, για να ξεμπλοκάρει το θέμα.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.