Θα μεταστεγαστούν τα μουσεία στη δημοτική καπναποθήκη Καβάλας;

0

Θεωρούμε ότι, μία από τις βασικές προτεραιότητες του αντιδημάρχου πολιτισμού του Δήμου Καβάλας, Μιχάλη Λυχούνα, πρέπει να είναι η εγκατάσταση του μουσείου καπνού και του λαογραφικού δημοτικού μουσείου στη δημοτική καπναποθήκη.

Αυτό το «παραμύθι» πρέπει, επιτέλους, να τελειώσει. Εκτός κι αν η νέα δημοτική αρχή, έχει άλλο σχέδιο για τη στέγαση των δύο μουσείων.

Επίσης, πρέπει να δοθεί λύση στο στεγαστικό θέμα του Ιστορικού και Λογοτεχνικού Αρχείου Καβάλας (Ι.Λ.Α.Κ.), γιατί είναι απαράδεκτο να βρίσκεται ο πλούτος της ιστορίας και της λογοτεχνίας της Καβάλας, «στοιβαγμένος» σε ένα «τριάρι» πολυκατοικίας.

Πριν αρχίσει, επίσης, η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του Δήμου, η διοίκηση πρέπει να έχει αποφασίσει πως θα αξιοποιηθούν τα κτίρια που στεγάζουν το Δημαρχείο και την τεχνική υπηρεσία.

Τι γίνεται, ακόμα, με το Ναυτικό Μουσείο Καβάλας; Μεταφέρθηκε «προσωρινά» στο ισόγειο της δημοτικής καπναποθήκης και φαίνεται ότι «ρίζωσε» εκεί.

Γινόμαστε κουραστικοί και ίσως γραφικοί, επαναλαμβάνοντας τα ίδια πράγματα επί σειρά ετών, αλλά εάν κάποιοι ήταν αποτελεσματικοί και, κυρίως, είχαν πρακτικό μυαλό, όλα τα παραπάνω προβλήματα θα είχαν λυθεί.

Αν χρειαστεί, βεβαίως, θα επανέλθουμε. Κι ας γινόμαστε κουραστικοί και γραφικοί.

Ευτυχώς, που στη δημοτική καπναποθήκη γίνονται κάποιες εκθέσεις και συναντήσεις (workshops ελληνιστί) στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων, γιατί αλλιώς θα ήταν κλειστή.

Μια και ασχολήθηκε η δήμαρχος Καβάλας με τα έργα Σ.Δ.Ι.Τ. (Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα), απ’ όσο γνωρίζουμε, έχουν κατασκευαστεί χώροι στάθμευσης σε κάποιους Δήμους με το «εργαλείο» αυτό.

Έχουμε να προτείνουμε, λοιπόν, να απαλλοτριωθεί το οικόπεδο στη συμβολή των οδών Ομονοίας και Φιλώτα και να κατασκευαστεί ένα σύγχρονο υπόγειο πάρκινγκ και από πάνω ένας όμορφος χώρος πρασίνου και αναψυχής στο κέντρο της πόλης.

Κάτι πρέπει να γίνει με αυτή την εστία οπτικής μόλυνσης (και όχι μόνο) πάνω στον πιο εμπορικό δρόμο της Καβάλας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.