Η απόφαση της κυβέρνησης, να περιοριστούν οι μετακινήσεις με πλοία, κυρίως προς τα νησιά της χώρας, ακυρώνει στην πράξη το αίτημα που επρόκειτο να υποβάλλουν, προς το Υπουργείο ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, οι ναυτιλιακές εταιρείες Α.Ν.Ε.Θ. (Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Θάσου) και Thassos Ferries, για την μείωση των δρομολογίων στις πορθμειακές γραμμές Καβάλας-Πρίνου και Κεραμωτής-Θάσου (Λιμένα), λόγω της πτώσης στην επιβατική κίνηση.

Με την απόφαση αυτή, θα μετακινούνται μόνο οι κάτοικοι και όσοι σχετίζονται με την τροφοδοσία των νησιών, ενώ δεν έγινε αναφορά στην τροποποίηση των δρομολογίων.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο υπουργός, Γιάννης Πλακιωτάκης: «Η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα μέτρα που μπορούν να συμβάλλουν στον περιορισμό της πανδημίας του COVID 19. Το βασικό μήνυμα είναι: «Μένουμε σπίτι» και περιορίζουμε, στις απολύτως αναγκαίες, τις μετακινήσεις μας, ώστε να προστατεύουμε τους εαυτούς μας, αλλά και τους συμπολίτες μας. Στο πλαίσιο αυτό, από τις έξι το πρωί της 21ης Μαρτίου 2020, θα επιτρέπεται η μετάβαση στα νησιά με πλοία της ακτοπλοΐας μόνο των μόνιμων κατοίκων τους. Τα όποια δρομολόγια εκτελούνται, λοιπόν, αφορούν μόνιμους κατοίκους για τους απολύτως αναγκαίους λόγους και την τροφοδοσία των νησιών, καθώς κι εκείνους που θέλουν να αναχωρήσουν από τα νησιά. Με τον τρόπο αυτό, προστατεύουμε τους κατοίκους των νησιών. Όπως τόνισε και ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του, όσο πιο μικρό είναι το νησί, όπου κάποιος πιστεύει ότι θα καταφύγει για να προστατευθεί, τόσο πιο δύσκολη, αν όχι αδύνατη, θα είναι και η περίθαλψή του αν αρρωστήσει εκεί. Δείχνουμε, λοιπόν, κοινωνική υπευθυνότητα. Εμποδίζουμε την εξάπλωση της πανδημίας», δήλωσε ο υπουργός.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.