Στις πόλεις που θα λειτουργήσουν τα τμήματα μετεκπαίδευσης του Υπουργείου τουρισμού εντάχθηκε και η Καβάλα. Με απόφαση της υφυπουργού, Σοφίας Ζαχαράκη, προκηρύχθηκε η εισαγωγή 1.185 μετεκπαιδευόμενων στα τμήματα αυτά, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου: «Προγράμματα/δράσεις κατάρτισης-μετεκπαίδευσης εργαζομένων και πρόσκαιρα ανέργων εμπειροτεχνών στον τουριστικό τομέα, με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών», για την εκπαιδευτική περίοδο 2022-2023».

Σύμφωνα με την προκήρυξη του Υπουργείου τουρισμού, θα λειτουργήσουν 48 τμήματα μετεκπαίδευσης σε πόλεις της Ελλάδας. Στην Καβάλα θα λειτουργήσουν 2 τμήματα 25 ατόμων με ειδικότητες τον επισιτισμό και την μαγειρική τέχνη και ωράριο απογευματινό (2-5 ώρες ημερησίως). Η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά στον ειδικό σύνδεσμο στην ιστοσελίδα www.mintour.edu.gr  από την Τρίτη 19 Ιουλίου έως και την Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022. Μερικές ακόμα πληροφορίες για τα τμήματα μετεκπαίδευσης:

-Τα τμήματα μετεκπαίδευσης απευθύνονται σε εργαζόμενους και πρόσκαιρα άνεργους εμπειροτέχνες, οι οποίοι απασχολούνται στα πάσης φύσεως ξενοδοχειακά καταλύματα (κύρια και μη κύρια), σε καζίνο, κέντρα εστίασης και αναψυχής.

-Η παρακολούθηση των προγραμμάτων μετεκπαίδευσης παρέχεται δωρεάν και είναι υποχρεωτική για το σύνολο του εκπαιδευτικού προγράμματος.

-Οι υποψήφιοι πρέπει να αποδεικνύουν εργασιακή εμπειρία ανάλογα με την ειδικότητα μετεκπαίδευσης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν.

-Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει μέσω μοριοδότησης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν για περαιτέρω πληροφορίες με το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Πασχαλίδη (2510 833 310, 2510 246 049, 6979 299 433) και με το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) Αλεξανδρούπολης, τηλ. 25510 25288, 25510 22838, e-mail: iekalex@mintour.gr.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.