-Η προηγούμενη δημοτική Αρχή του Δήμου Καβάλας, δεν είχε τη βοήθεια και τη συνεργασία των «κυβερνητικών» βουλευτών (Τάκη Εμμανουηλίδη, Κώστα Μορφίδη, Γιώργου Παπαφιλίππου), για να ικανοποιηθούν αιτήματα και να επιλυθούν προβλήματα του Δήμου. Έτσι, η τότε κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ανεξαρτήτων Ελλήνων επέβαλε τη λειτουργία της δομής φιλοξενίας μεταναστών στο Περιγιάλι και συγκεκριμένα στο παλιό στρατόπεδο «Ασημακοπούλου». Οι «κυβερνητικοί» βουλευτές όχι μόνο δεν αντέδρασαν, αλλά λειτούργησαν ως «μοχλός πίεσης» της τοπικής κοινωνίας, να δεχτεί την απόφαση λειτουργίας «γκέτο» εντός του αστικού ιστού και σε περιοχή που είναι «φιλέτο» για την πόλη.

-Έκτοτε, η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δεν έχει εφαρμοστεί, αφού και η σημερινή κυβέρνηση «βολεύτηκε» με το στρατόπεδο «Ασημακοπούλου». Είναι λυπηρό, γιατί ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, αγνοεί την απόφαση του ανώτερου συλλογικού οργάνου του Δήμου. Είναι λυπηρό, επίσης, γιατί ο υπουργός εθνικής άμυνας και βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, δεν έχει θέσει θέμα μεταφοράς της δομής εκτός του αστικού ιστού, ώστε να παραχωρηθεί όλο το στρατόπεδο στην τοπική κοινωνία. Είναι εξίσου λυπηρό, γιατί οι άλλοι δύο «κυβερνητικοί» βουλευτές, ο Γιάννης Πασχαλίδης και ο Μακάριος Λαζαρίδης, δεν «υπενθυμίζουν» στους υπουργούς προστασίας του πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και μεταναστευτικής πολιτικής, Παναγιώτη (Νότη) Μηταράκη, τις δεσμεύσεις τους, ότι η δομή στο Περιγιάλι θα αδειάσει έως το τέλος του έτους 2020. Οι παραπάνω και άλλοι τοπικοί άρχοντες, δυστυχώς, συμμετέχουν στην «ομερτά» κατά του Καβαλιώτικου λαού.

-Ο Θ. Μουριάδης ενδιαφέρεται, μόνο, να εγγράψει στο κτηματολόγιο το τμήμα του στρατοπέδου που ανήκει στον Δήμο Καβάλας. Για να αναγνωρίσει το ελληνικό δημόσιο, έπειτα από μία δεκαετία ίσως, ότι ο Δήμος είναι συνιδιοκτήτης του ακινήτου. Όπως συνέβη με το παλιό νοσοκομείο! Έτσι, θα προχωρήσουν οι συνιδιοκτήτες στην συνεκμετάλλευση του χώρου.

-Η πράξη δείχνει ότι, οι δομές φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα θα παραμείνουν και τα επόμενα έτη, αφού η χώρα είναι η βασική «πύλη εισόδου» των ροών αυτών στην Ευρώπη και το μεγαλύτερο «Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης» (Κ.Υ.Τ.) στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ενώ, έγινε «βάση» για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.), οι οποίες προσφέρουν «εθελοντικά» τις υπηρεσίες τους στα άτομα που περνούν παράνομα τα εθνικά και ευρωπαϊκά σύνορα.

-Εμείς πιστεύουμε και επιμένουμε, ότι η δομή που βρίσκεται στο Περιγιάλι, μπορεί (και πρέπει) να μεταφερθεί εκτός του αστικού ιστού, προκειμένου τα παλιά στρατόπεδα (Ασημακοπούλου, Κωτσάλου) να αποδοθούν στον Καβαλιώτικο λαό. Αφού δεν επιθυμούν οι φιλοξενούμενοι στη δομή να «ενσωματωθούν» στην τοπική κοινωνία, θα μπορέσουν να διαμείνουν μερικούς μήνες σε ένα οργανωμένο και καλά επιτηρούμενο κέντρο έξω από την πόλη. Σε ένα χώρο, τον οποίο θα συμφωνήσουν και θα υποδείξουν οι τοπικές Αρχές. Άραγε, θα ακουστεί το 2021 η φωνή τους στην κεντρική διοίκηση, που εξακολουθεί να λειτουργεί αυταρχικά;


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.