Θα επιμείνει η ΔΕΠΑ σε αγωγό του LNG, 1,5 χιλ. αντί 32 χιλιομέτρων…

0

Είμαστε απ’ αυτούς που δεν πιστεύουν ότι η υπόθεση της χωροθέτησης της εγκατάστασης του LNG, έληξε με το προχθεσινό συλλαλητήριο. Πολλοί είναι εκείνοι που πείστηκαν, πως η ΔΕΠΑ, δεν θα κάνει οτιδήποτε που δεν θα θέλει η τοπική κοινωνία. Αντίθετα, νομίζουμε ότι ο αγώνας τώρα ξεκινάει, αφού γνωρίζουμε πως θα προσπαθήσει η ΔΕΠΑ να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που νομίζει ότι έχει, για να κάνει το δικό της, δηλαδή να εγκαταστήσει το LNG, 1,5 χιλιόμετρο ανοικτά της Νέας Καρβάλης. Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της, θεωρεί ότι η μόνη περιοχή που μπορεί να κάνει την εγκατάσταση βρίσκεται ανάμεσα στο λιμάνι της ΒΦΛ και την Kavala Oil, χωρίς ωστόσο να πάρει υπ’ όψη της πως ούτε εκεί μπορεί να την χωροθετήσει, δεδομένου ότι δεν προβλέπεται από το Γενικό Πολεοδομικό σχέδιο της Καβάλας.

 Αν δεχθεί να συζητηθεί, τυχόν νέα πρότασή της, σύμφωνα με όσα έχουν διατυπωθεί μέχρι τώρα, για την εγκατάσταση εκτός του κόλπου της Καβάλας, δηλαδή, ανοικτά της Καλλιράχης στην υπόγεια φυσική αποθήκη ΚΑΠΑ, θα πρέπει να αλλάξει τον (πρόχειρο) προϋπολογισμό της. Από την ΚΑΠΑ, μέχρι τη Νέα Καρβάλη, χρειάζεται αγωγός 32 χιλιομέτρων, πράγμα που είναι τελείως διαφορετικό από το 1,5 χιλιόμετρο αγωγού που υπολογίζουν σήμερα. Πράγματι, αυτό, μάλλον αποτελεί πρόβλημα για την ΔΕΠΑ, αλλά είναι κάτι που πρέπει να λύσει η ίδια.

Επιπροσθέτως, μια και θα ξανακάνει νέο προϋπολογισμό, θα πρέπει να σκεφτεί και τα πιθανά ανταποδοτικά που θα ζητήσει η τοπική μας κοινωνία. Σε καμιά περίπτωση δεν θα δεχθούμε, την χωροθέτηση του αγωγού, ακόμη και στην ΚΑΠΑ, χωρίς κάποια λογικά ανταποδοτικά. Αυτά τα τζάμπα, τελειώσανε. Για τους πιο πάνω λόγους, βρισκόμαστε σε στάση ετοιμότητας και παρακολουθούμε τις εξελίξεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.