-Τις μελέτες για την γέφυρα στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, απέναντι από το παλιό νοσοκομείο, τις ανέλαβε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Το ίδιο και την μελέτη για την κατασκευή του στεγάστρου στο δημοτικό στάδιο Καβάλας «Ανθή Καραγιάννη».

-Την μελέτη για την γέφυρα ανέθεσε στην «Εγνατία Οδό Α.Ε.». Την μελέτη για το στέγαστρο στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» ποιος θα την κάνει; Ασφαλώς δεν θα είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, γιατί πρόκειται, όπως και στην περίπτωση της γέφυρας, για έργο που χρειάζεται ειδική γνώση του αντικειμένου.

-Μακάρι να είχε η συγκεκριμένη Υπηρεσία μηχανικό, ο οποίος ειδικεύεται στις γέφυρες και στα στέγαστρα κερκίδων σε στάδια. Θα ήταν πλεονέκτημα!

-Εάν ο περιφερειάρχης δεν επέλεξε τον μελετητή για το στέγαστρο του δημοτικού σταδίου Καβάλας, θέλω να προτείνω το γραφείο του Σαντιάγο Καλατράβα! Του διάσημου Ισπανού αρχιτέκτονα, ο οποίος σχεδίασε τα στέγαστρα που κοσμούν τις κερκίδες του ολυμπιακού σταδίου στην Αθήνα. Θα ζητήσει κάτι παραπάνω στην αμοιβή του, αλλά θα μας αποζημιώσει το αποτέλεσμα. Θα είναι υψηλή τιμή και προβολή για την Καβάλα και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ο Σ. Καλατράβα, ή το γραφείο του, να «υπογράψουν» ένα έργο στην περιοχή.

-Πέρα από το «καλαμπούρι», καρντάσια, δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό για τα πολύ σημαντικά έργα της περιμετρικής οδού, της γέφυρας και του στεγάστρου στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», τα οποία διαχειρίζεται η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Αναρωτιέμαι, λοιπόν, ποιος είναι ο ρόλος και ο λόγος ύπαρξης της περιφερειακής διοίκησης.

-Στην επόμενη, μετά τον «Κλεισθένη», διοικητική και ουσιαστική αναδιάρθρωση, που θα γίνει στον χώρο της αυτοδιοίκησης, θα ζητήσω να καταργηθούν οι Περιφέρειες και να ενισχυθούν οι Δήμοι, με τις αρμοδιότητες που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής των πολιτών και την πρόοδο κάθε τόπου. Για παράδειγμα, εφόσον το στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» είναι δημοτικό, πρέπει ο Δήμος Καβάλας να βρει την χρηματοδότηση για την μελέτη και την κατασκευή του έργου.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Όχι ρε παιδιά τον Καλατραβα. Δεν τον θέλω. Ο Καλατραβα πέρα από την πλάκα τα πήρε χοντρά κ στο ΟΑΚΑ έφτιαξε ένα στεγαστρο που από παντού βρεχεσαι. Από μπρος βρεχεσαι, από πίσω βρεχεσαι, από παντού μπάζει. Μα καλά τρύπιο είναι αυτό το στεγαστρο; Εγώ θέλω στεγαστρο σαν το TOTTENHAM STADIUM. Έτσι απλά τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο κ τέλος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.