-Αν στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Λάρισας, οι θεατές είδαν το 1/10 των δυνατοτήτων της ομάδας, στην ουσία ενός συνόλου ποδοσφαιριστών που προσπαθούν να γίνουν ομάδα, μπορούμε να αισιοδοξούμε για το μέλλον της ομάδας ποδοσφαίρου της Καβάλας. Θα δούμε ωραία πράγματα από τον Α.Ο.Κ. στην συνέχεια του πρωταθλήματος της Super League 2!

-«Από πού πηγάζει η αισιοδοξία αυτή;», θα ρωτήσετε. Εναντίον του Απόλλωνα Λάρισας, την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022 στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», αγωνίστηκαν μόνο οι ποδοσφαιριστές που είχαν δελτίο συμμετοχής και ήταν διαθέσιμοι, όσον αφορά την υγεία τους (σ.σ. μη λησμονούμε τον παράγοντα covid-19). Αγωνίστηκαν, λοιπόν, δεκατέσσερις ποδοσφαιριστές, ενώ πρέπει να «ενσωματωθούν» άλλοι τόσοι!

-Επίσης, οι ποδοσφαιριστές αυτοί έκαναν μερικές προπονήσεις μαζί και όπως προαναφέραμε, απέχουν πολύ ακόμα από το να θεωρηθούν «ομάδα». Την εικόνα που είδαν οι θεατές στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Λάρισας, θα την δούνε και στα επόμενα παιχνίδια έως ότου συγκεντρωθούν όλοι οι ποδοσφαιριστές και δουλέψουν μαζί, όπως επιθυμεί και σχεδιάζει ο προπονητής, Alexander Nouri. Υπολογίζουμε πως θα χρειαστούν δύο εβδομάδες ακόμα, για να γίνει αυτό. Εν τω μεταξύ, σε κάθε παιχνίδι, θα αυξάνεται ο αριθμός των ποδοσφαιριστών που θα προστίθενται στις επιλογές του Γερμανού προπονητή. Και η αγωνιστική εικόνα θα βελτιώνεται συνεχώς, μέχρι να ολοκληρωθεί το «παζλ».

-Ο Α.Ο.Κ. είναι ένα «παζλ» και ο Alexander Nouri προσπαθεί να βάλει όλα τα «κομμάτια», δηλαδή τους ποδοσφαιριστές, στις σωστές θέσεις. Δυστυχώς, δεν έχει την ευκαιρία να αξιολογήσει τους ποδοσφαιριστές σε παιχνίδια φιλικού χαρακτήρα. Η αξιολόγηση γίνεται στις προπονήσεις, στις οποίες δεν είναι άπαντες παρόντες και, βεβαίως, στα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Για ένα πράγμα είμαστε απολύτως σίγουροι. Η επιλογή που θα κάνει ο προπονητής, σε κάθε αγώνα, είναι αξιοκρατική! Θα παίζουν, δηλαδή, οι καλύτεροι κι εκείνοι που θα κάνουν καλά την δουλειά τους μέσα στο γήπεδο. Θα τολμήσουμε να γράψουμε πως στις προπονήσεις του Α.Ο.Κ., θα γίνεται «σφαγή» για μία θέση στην 18άδα κάθε παιχνιδιού.

-Από κει και πέρα, αναρωτιόμαστε τι θα πετύχαινε αυτή η ομάδα του Α.Ο.Κ. στο πρωτάθλημα, αν είχε δημιουργηθεί το περασμένο καλοκαίρι και δούλευε με φυσιολογικές συνθήκες. Ωστόσο, έχει να αντιμετωπίσει μία πραγματικότητα που φαίνεται και είναι δύσκολη, αλλά ο στόχος (της παραμονής στην κατηγορία) δεν είναι ανέφικτος. Αγωνίζεται με σημαντικό βαθμολογικό μειονέκτημα, αλλά μπορεί να ανατρέψει τα προγνωστικά των περισσοτέρων, ειδικών και μη, για την τελική έκβαση της προσπάθειας. Για να μην χάσει τον στόχο, κατά την άποψη μας, πρέπει να επικεντρώνεται στο αμέσως επόμενο παιχνίδι. Άλλωστε, το αγωνιστικό πρόγραμμα είναι τόσο πυκνό, που ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές, θα ξεχνούν το παιχνίδι που έδωσαν μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

-Μας άρεσε, τέλος, που ο Alexander Nouri και ο αρχηγός του Α.Ο.Κ., Γιάννης Καζαντζίδης, στις δηλώσεις που έκαναν μνημόνευσαν τους νεαρούς που «σήκωσαν το βάρος» στις προηγούμενες αγωνιστικές ημέρες του πρωταθλήματος, για να διασφαλίσει ο Α.Ο.Κ. το δικαίωμα συμμετοχής στην Super League 2.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.