Θα διοργανωθεί διεθνής διαγωνισμός ποίησης στη μνήμη του πρωτοπρεσβύτερου, Γεωργίου Διαμαντόπουλου

0

Ο Δήμος Θάσου και η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση (ΔΗ.ΚΕ.Θ.) διοργανώνουν στη μνήμη του πρωτοπρεσβύτερου Γεωργίου Διαμαντόπουλου, διεθνή διαγωνισμό ποίησης με θέμα εμπνευσμένο από το βραβευμένο ποίημα του: «Υπάρχουν άνθρωποι». Η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει στο «Καλογερικό» με υπεύθυνους του διαγωνισμού τον πρόεδρο της ΔΗ.ΚΕ.Θ., Γεώργιο Κουτσουμανή και την ποιήτρια-πολιτικό επιστήμονα, Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου.

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό είναι οι ακόλουθες:

-Τα ποιήματα θα χωρίζονται σύμφωνα με την ηλικία των ποιητών ως εξής: από 6 έως και 12 ετών (μαθητές δημοτικού), από 13 έως και 18 ετών (μαθητές Γυμνασίου- Λυκείου) και από 18 ετών και άνω (ενήλικες).

-Οι διαγωνιζόμενοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής με ένα μόνο ποίημα.

-Το κάθε ποίημα πρέπει να είναι έως 30 στίχους.

-Ο τρόπος έκφρασης μπορεί να είναι ελεύθερος στίχος, ή και ομοιοκατάληκτος.

-Δεν θα χρειαστούν ψευδώνυμα, αλλά τα πραγματικά στοιχεία του κάθε ποιητή γραμμένα στο κάτω δεξί μέρος του ποιήματος (όνομα, επίθετο, ηλικία, διεύθυνση, τηλέφωνα, e-mail).

-Το θέμα είναι εμπνευσμένο από το βραβευμένο ποίημα «Υπάρχουν άνθρωποι».

-Θα γίνουν δεκτά ποιήματα μόνο ανθρωπιστικού περιεχομένου.

Οι συμμετοχές θα στέλνονται μόνο με e-mail λόγω covid-19 και στις δύο διευθύνσεις που ακολουθούν: politismosthassos@yahoo.com και adromachi.thassos@yahoo.gr. Στα πρώτα βραβεία ως έπαθλο θα δοθούν μαρμάρινα γλυπτά του Θάσιου δημιουργού, Κωνσταντίνου Λόβουλου, ενώ στα δεύτερα και τρίτα βραβεία πίνακες ζωγραφικής Θάσιων δημιουργών. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν έπαινοι συμμετοχής και βιβλία. Ο Δήμος Θάσου και η ΔΗ.ΚΕ.Θ. στηρίζοντας τον ποιητικό διαγωνισμό και θέλοντας να προσφέρουν με τον καλύτερο τρόπο στην πολιτιστική εξέλιξη του νησιού, αλλά και στη διεθνή προβολή του μέσω της τέχνης, παρέχει την φιλοξενία της κριτικής επιτροπής και των πρώτων βραβευμένων.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.