Η κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στηρίζει εμπράκτως τον πρωτογενή τομέα, δήλωσε ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Μακάριος Λαζαρίδης, στη συνάντηση που είχε με αγρότες του Μυρτόφυτου, της Φωλιάς, των Ελευθερών και του Ελαιοχωρίου. Ο βουλευτής, αναφέρει δελτίο Τύπου, άκουσε με μεγάλη προσοχή τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τις καταστροφές του περασμένου καλοκαιριού και την μεγάλη καθυστέρηση στις αποζημιώσεις από τον ΕΛ.Γ.Α. Επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του Οργανισμού, με τον οποίο συνδέεται με προσωπική φιλία και ενημερώθηκε ότι οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν το αργότερο έως το τέλος του Ιανουαρίου.

Επίσης, ενημέρωσε τους αγρότες ότι, η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020, θα εισηγηθεί σημαντικές αλλαγές στον ΕΛ.Γ.Α. Ακόμα, ανέφερε ότι ο ΕΛ.Γ.Α., σε συνεργασία με το Υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης, επεξεργάζεται σχέδιο ψηφιακής καταχώρησης των εκτιμήσεων, κάτι που θα συντομεύσει πολύ τη διαδικασία. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αναζητά τρόπους χρηματοδότησης, από κοινοτικούς πόρους, προκειμένου να μπορέσει ο ΕΛ.Γ.Α., να αποζημιώνει για τις καταστροφές και από αίτια που σήμερα δεν καλύπτονται από τον κανονισμό του.

Τέλος, ο Μ. Λαζαρίδης ενημέρωσε ότι, στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α., εμφανίστηκε θετικός αναφορικά με το μείζον θέμα της χαλαζικής προστασίας από αέρος του Νομού Καβάλας.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.