Από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανακοινώνεται ότι, εν όψει της εορτής των Θεοφανείων, έχει προγραμματιστεί και θα πραγματοποιηθεί η υπαίθρια τελετή του αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας. Το λατρευτικό πρόγραμμα της εορτής, με επίκεντρο τον ιερό ναό του αγίου Νικολάου, με προεξάρχοντα τον μητροπολίτη, κ. Στέφανο και με την παρουσία των τοπικών Αρχών, έχει ως ακολούθως:

ΠΕΜΠΤΗ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022-ΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

7:00 ο Όρθος, η Θεία Λειτουργία και ο μέγας αγιασμός στον ιερό ενοριακό ναό αγίου Νικολάου.

10:45 έξοδος εκ του ιερού ναού και εκκίνηση της πομπής δια των οδών Ύδρας, Δοϊράνης, μέχρι τὸ παραλιακό μέτωπο επί της οδού Ερυθρού Σταυρού (όπισθεν πρώην Εμπορικής Τραπέζης).

11:00 η τελετή καθαγιασμού των υδάτων

Για την διασφάλιση της δημόσιας υγεία και την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού covid-19, θα τηρηθούν αυτά προσδιορίζονται για το χρονικό διάστημα έως και 17 Ιανουαρίου 2022, από την υπ’ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 81588/29-12-2021 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. Β΄ 6290/2021).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.