Τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, έπειτα από πρόσκληση του δημάρχου Θάσου, Ελευθέριου Κυριακίδη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα: «Χάραξη στρατηγικής εν όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, στο πλαίσιο της πανδημίας του COVID 19». Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν: ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα τουριστικής προβολής του Δήμου Θάσου, Αλέξανδρος Γκάγκος, η περιφερειακή σύμβουλος Περιφερειακής Ενότητας Θάσου, Μαρία Πολυμέρου, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πρίνου, Θωμάς Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θάσου, Πάρης Παρασχούδης, ο πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Αναστάσιος Μπίλιας, ο πρόεδρος ενοικιαζόμενων δωματίων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Ιωάννης Μαρκιανός Ιωάννης, ο ταμίας του Οργανισμού Τουρισμού Θάσου, Στέλιος Συνοδιάς και εκπρόσωποι των ναυτιλιακών εταιρειών. Έπειτα από συζήτηση αποφασίστηκαν τα ακόλυθα:

-Η ενίσχυση και θωράκιση του Κέντρου Υγείας Πρίνου, προκειμένου να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τυχόν περιστατικά COVID 19.

-Η εξέταση της δυνατότητας, εκ μέρους του Δήμου Θάσου, για την προμήθεια θερμικής κάμερας για των έλεγχο των επισκεπτών κατά την είσοδό τους στο νησί.

-Η συντονισμένη προβολή της Θάσου, ως ασφαλούς τουριστικού προορισμού.

-Η εκ νέου συνάντηση, μετά τη δημοσίευση των πρωτοκόλλων από το Υπουργείο Υγείας για τα τουριστικά καταλύματα και τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Ο δήμαρχος Θάσου έκανε την εξής δήλωση: «Βρισκόμαστε μπροστά στην έναρξη μιας διαφορετικής τουριστικής περιόδου για την Θάσο. Η πρόθεσή μας είναι, να συνεργαστούμε αρμονικά όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Εργαζόμαστε και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση αυτή».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.