• Η επιστροφή του Κώστα Ανυφαντάκη, για 3η φορά, στον πάγκο της ομάδας ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα», όπως φημολογείται, δεν είναι βήμα προόδου κατά την άποψη μας. Εάν ο Α.Ο.Κ., όπως δηλώνουν οι μέτοχοι και διοικούντες την Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία (Π.Α.Ε.), θέλει να διεκδικήσει την άνοδο στη Super League, πρέπει να προσλάβει έναν προπονητή που εργάστηκε στην κατηγορία αυτή και είναι διαθέσιμος (ελεύθερος). Ο προπονητής αυτός, με την εμπειρία και τις γνώσεις του, θα βοηθήσει τη διοίκηση να κάνει τις κατάλληλες κινήσεις, ώστε η ομάδα να αποκτήσει τη δυναμική για να κάνει πρωταθλητισμό.
  • Όπως, για παράδειγμα, η πρόσληψη του Παύλου Δερμιτζάκη «έκανε τη διαφορά» στη Γ΄ εθνική κατηγορία και κατάφερε ο Α.Ο.Κ. να «ξεκολλήσει» από την κατηγορία αυτή, έτσι και ο αντικαταστάτης του, σήμερα, πρέπει να είναι του ίδιου, ή υψηλότερου βεληνεκούς. Ο προπονητής αυτός θα συμβάλλει να έρθουν ποδοσφαιριστές, όπως λέγεται χαρακτηριστικά, από το «πάνω ράφι», οι οποίοι θα βοηθήσουν τους νεαρούς και ταλαντούχους ντόπιους παίκτες που ανήκουν στον σύλλογο.
  • Ο Κ. Ανυφαντάκης ήταν ο κατάλληλος προπονητής, για να δημιουργηθεί στη Γ΄ εθνική κατηγορία ένα νεανικό αγωνιστικό σύνολο, με χαμηλό προϋπολογισμό, το οποίο θα αναδείξει τα ταλέντα του τόπου και θα αποτελέσει τον «κορμό» για τα επόμενα έτη. Το εγχείρημα αυτό πέτυχε, ωστόσο δεν ήταν αρκετό για να αλλάξει κατηγορία ο Α.Ο.Κ. Η πορεία πρωταθλητισμού έγινε με προπονητή τον Π. Δερμιτζάκη, που είχε παραστάσεις από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και συνέβαλε για να οργανωθεί η ομάδα στο συγκεκριμένο πρότυπο.
  • Για να πραγματοποιηθούν οι υψηλοί στόχοι, επομένως, ασχέτως εάν υλοποιηθεί, ή όχι, η αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών, πρέπει να αυξηθεί ο προϋπολογισμός και συγκεκριμένα να ολοκληρωθεί, το συντομότερο, η διαδικασία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Θεωρούμε πως έπρεπε, ήδη, να έχει τελειώσει η διαδικασία και να είναι ανεξάρτητη από τη συζήτηση για την αναδιάρθρωση. Το ερώτημα είναι, θέλουν οι μέτοχοι της Π.Α.Ε. να βρεθούν χρήματα, για να υποστηριχθεί ο σχεδιασμός; Διότι, με δεδομένη την μεγάλη οικονομική δυσπραγία στην αγορά, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19, είναι πολύ δύσκολο να εξασφαλιστούν οι χορηγίες και οι διαφημίσεις των προηγούμενων ετών, ενώ δεν αποκλείεται να χαθούν έσοδα από τα εισιτήρια και τις κάρτες διαρκείας.
  • Με δεδομένο, λοιπόν, πως τα έσοδα, ενόψει της περιόδου 2020-2021, θα είναι αισθητά μειωμένα, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα δώσει σημαντική οικονομική ανάσα, μαζί με το μερίδιο από τα «τηλεοπτικά δικαιώματα», στο ταμείο της εταιρείας. Θα λέγαμε πως, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είναι η «σανίδα σωτηρίας»! Προκαλεί εύλογη απορία, γιατί δεν προχώρησε η διαδικασία και γιατί δεν αξιοποιήθηκε ο χρόνος που πέρασε. Ο Ιούλιος τελειώνει και τον Αύγουστο θα γίνει η προετοιμασία της ομάδας, η οποία δεν έχει προπονητή ενώ το ρόστερ είναι ελλιπές. Το χρονικό περιθώριο στενεύει και η διοίκηση της Π.Α.Ε. δεν φαίνεται να ασχολείται με το σοβαρό ζήτημα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.