Με την απόσπαση υπαλλήλων του Δήμου Παγγαίου στη Διεύθυνση Δόμησης του Δήμου Καβάλας, θα δοθεί προσωρινή λύση στο πρόβλημα εξυπηρέτησης των πολιτών και των μηχανικών, που ζητούν έγγραφα για τη χορήγηση πολεοδομικής άδειας, από τη νεοσύστατη Διεύθυνση Δόμησης του Δήμου Παγγαίου. Οι υπάλληλοι αυτοί, είπε ο πρόεδρος του Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Απόστολος Παυλίδης (φωτογραφία), θα βοηθήσουν τους μηχανικούς του Δήμου Καβάλας, που διαχειρίζονται το μεγάλο αρχείο αιτήσεων του Δήμου Παγγαίου. Λόγω του φόρτου εργασίας, οι μηχανικοί του Δήμου Καβάλας αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα αιτήματα των συναδέλφων τους ιδιωτών και των πολιτών. Έτσι, η Υπηρεσία αποφάσισε να μη δίνει αντίγραφα.

Με πρωτοβουλία του προέδρου του Τ.Ε.Ε.-Α.Μ. κι έπειτα από επαφές με τους δημάρχους και Υπηρεσιακούς παράγοντες, οι αποσπασμένοι υπάλληλοι του Δήμου Παγγαίου θα βοηθήσουν στη χορήγηση των αντιγράφων και παράλληλα, στον διαχωρισμό των αρχείων των Δήμων Καβάλας και Παγγαίου. Η λύση αυτή, θα διαρκέσει έως ότου βρεθεί ο χώρος για τη στέγαση της Διεύθυνσης Δόμησης του Δήμου Παγγαίου. Από την 1η Νοεμβρίου 2020, επίσης, όλοι οι Δήμοι στη χώρα οφείλουν να συστήσουν Υπηρεσίες Πολεοδομίας και να τις στελεχώσουν με το απαραίτητο προσωπικό.

Ο Απ. Παυλίδης έδωσε συνέντευξη Τύπου, την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020, στην οποία αναφέρθηκε, ακόμα, στο σημαντικό ζήτημα της τακτοποίησης των αυθαιρέτων και στο νέο πρόγραμμα «Εξ’ Οικονομώ κατ’ οίκον». Στις 25 Σεπτεμβρίου 2020, σημείωσε, υποβλήθηκαν 12.500 αιτήσεις πανελληνίως, για την τακτοποίηση αυθαιρεσιών της κατηγορίας 5 (σ.σ. είναι οι πιο σοβαρές), ενώ η προθεσμία έληγε στις 30 Σεπτεμβρίου! Δόθηκε, λοιπόν, μία σιωπηρή παράταση από την κεντρική διοίκηση, που τελειώνει την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020.

Όσον αφορά το πρόγραμμα «Εξ’ Οικονομώ», ανέφερε πως η υποβολή αιτήσεων από τους ιδιοκτήτες ακινήτων αρχίζει στις 2 Δεκεμβρίου 2020, ωστόσο το αρμόδιο Υπουργείο δεν έδωσε, ακόμα, στη δημοσιότητα τον αναλυτικό οδηγό και την προκήρυξη του προγράμματος. Το πρόγραμμα, πρόσθεσε, αφορά πολύ μεγάλο ποσοστό, γύρω στο 70%, των σπιτιών στην Ελλάδα, τα οποία ανήκουν στις κατηγορίες με άμεση ανάγκη για ενεργειακή αναβάθμιση.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.