Θα αποκατασταθεί τμήμα του δρόμου που οδηγεί από τα «Καλύβια» προς το Μικρό και Μεγάλο Καζαβήτι της Θάσου

0

Την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021, υπογράφηκε από τον δήμαρχο Θάσου, Ελευθέριο Κυριακίδη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΗΚΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.»., η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Αποκατάσταση ευστάθειας πρανών στον δρόμο από τον Πρίνο προς Καζαβήτι», συνολικής δαπάνης 209.781,53€ με Φ.Π.Α. Η προθεσμία υλοποίησης του έργου είναι εννέα (9) μήνες και χρηματοδοτείται από πιστώσεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης σε βάρος του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ, ΑΡΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΝΗΣΟΥ ΘΑΣΟΥ».

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, το έργο αφορά στην αποκατάσταση τμήματος της οδού μήκους 328,02 μέτρων, που οδηγεί από τον οικισμό «Καλύβια Πρίνου» στους οικισμούς Μικρό και Μεγάλο Καζαβήτι. Το έργο προβλέπει την κατασκευή τριών στροφών, αντί των τεσσάρων που υπάρχουν, ενώ τμήμα της οδού μετατοπίζεται βορειότερα από την υπάρχουσα. Περιλαμβάνει χωματουργικές εργασίες αποκατάστασης επικίνδυνων πρανών, οδοστρωσία όπου απαιτείται, ασφαλτόστρωση, πινακίδες σήμανσης, στηθαία ασφαλείας σε συνολικό μήκος 71 μέτρων και τέλος διαγράμμιση της οδού.

Ο δήμαρχος Θάσου δήλωσε τα ακόλουθα: «Παρά τις γραφειοκρατικές δυσκολίες και σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, αρχίζει η υλοποίηση ενός σημαντικού έργου για την περιοχή του Πρίνου. Συνεχίζουμε μεθοδικά και επίμονα να εργαζόμαστε αφενός για την αποκατάσταση προβλημάτων σε υπάρχουσες υποδομές και αφετέρου, για την δημιουργία νέων υποδομών προς όφελος των κατοίκων του τόπου μας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.