Θα ανακατασκευαστούν τα πεζοδρόμια πέριξ της δομής φιλοξενίας μεταναστών στο Περιγιάλι

0

Ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης και εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας, υπέγραψαν την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021, την σύμβαση του έργου: «Βελτίωση των πεζοδρομίων και του φωτισμού στην περιοχή της μονάδας φιλοξενίας μεταναστών», συνολικού προϋπολογισμού 184.189,40 ευρώ. Με το έργο αυτό, θα βελτιωθεί η κίνηση των πεζών πέριξ της δομής που βρίσκεται στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου».

Συγκεκριμένα, θα γίνει ανακατασκευή του ανάντι πεζοδρομίου επί της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, από το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.)-Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) Καβάλας μέχρι τον κόμβο που βρίσκεται ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.) και από το πρατήριο υγρών καυσίμων Revoil, που βρίσκεται πλησίον του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη», μέχρι τις παλιές εργατικές κατοικίες (είσοδος πολυκαταστήματος LIDL).

Το έργο περιλαμβάνει τις ακόλουθες εργασίες:

-Καθαιρέσεις, απομάκρυνση των υλικών κατασκευής των υφιστάμενων πεζοδρομίων.

-Κατασκευή καινούργιων κρασπέδων και ρείθρων σε όλο το μήκος των πεζοδρομίων.

-Πλακόστρωση των πεζοδρομίων, με ταυτόχρονη διαμόρφωση όδευσης τυφλών.

-Διαμόρφωση καινούργιων φρεατίων συλλογής όμβριων υδάτων τύπου αχιβάδας, μπροστά από τις θέσεις των παλαιότερων φρεατίων και σύνδεση τους με το δίκτυο συλλογής όμβριων.

-Διαμόρφωση νησίδας φύτευσης παραπλεύρως του καινούργιου κρασπέδου. Κατασκευή συστήματος αυτόματου ποτίσματος. Φυτεύσεις.

-Καινούργιο δίκτυο οδοφωτισμού.

-Λοιπές συνοδευτικές εργασίες, για την άρτια κατασκευή και λειτουργία των πεζοδρομίων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.