• Πίστευα, καρντάσια, ότι η τοπική κοινωνία βλέπει θετικά τη νέα προσπάθεια για τη λειτουργία του Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας κοντά στη Νέα Καρβάλη. Η συγκρότηση διοικητικού συμβουλίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τριών μετόχων, είναι θετικό βήμα.
  • Φαίνεται πως υπάρχει διάθεση να «ξεμπλοκάρει» η σημαντική αυτή υποδομή και να αξιοποιηθεί για τον σκοπό που κατασκευάστηκε. Ωστόσο, ο περιφερειακός σύμβουλος και δικηγόρος, Χρήστος Γάκης, έχει αντίθετη άποψη. Έτσι όπως είναι σήμερα η κατάσταση, δήλωσε, δεν θα συμβούλευε κάποιον πελάτη του να επενδύσει εκεί!
  • Όμως, είναι άλλο πράγμα η νομική συμβουλή και άλλο η επιχειρηματική απόφαση. Επιχειρείν σημαίνει ρίσκο, φίλτατε Χρήστο Γάκη. Ακόμα και στο ασφαλέστερο περιβάλλον, οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό, η επιχειρηματική δραστηριότητα είναι ένα ρίσκο. Κι αν κάποιος δεν επιθυμεί να ρισκάρει, δεν θα γίνει επιχειρηματίας! Το πρώτο πράγμα, λοιπόν, που πρέπει να ρωτήσεις τον πελάτη σου, καρντάσι Χρήστο, είναι αν θέλει να ρισκάρει για να γίνει επιχειρηματίας. Αν σου απαντήσει αρνητικά, συμβούλεψε τον να ασχοληθεί με κάτι άλλο στη ζωή του.
  • Όσον αφορά το δάνειο που είναι μεγάλο αγκάθι στην έναρξη της νέας προσπάθειας στο ΒΙΟ.ΠΑ.Κ., νομίζω ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί. Θα ήταν αφελής η Εθνική Τράπεζα, που χορήγησε το δάνειο στην Ανώνυμη Εταιρεία «Βιοτεχνικό Πάρκο Καβάλας», να ασκήσει εκβιασμό και να «τεντώσει το σχοινί». Αλήθεια, τι θα κερδίσει εάν κάνει κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της ΒΙΟ.ΠΑ.Κ. Α.Ε.;
  • Το αντίθετο, πρέπει να χαίρεται που θα λειτουργήσει το Βιοτεχνικό Πάρκο υπό νέα διοίκηση, ώστε να αρχίσει να εισπράττει τα χρήματα του δανείου με μία καλή ρύθμιση και για τις δύο πλευρές. Εάν πετύχει η λειτουργία του Βιοτεχνικού Πάρκου θα πάρει τα χρήματά της, αλλιώς θα μείνει με τα περιουσιακά στοιχεία! Και γνωρίζετε, καρντάσια, ότι οι τράπεζες αδυνατούν να αξιοποιήσουν την ακίνητη περιουσία που συγκέντρωσαν από κατασχέσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.