• Έχουμε την αίσθηση, ότι γίνεται μία προσπάθεια να πειστεί ο ελληνικός λαός και να συνηθίσει στην ιδέα της «ενσωμάτωσης» των προσφύγων και των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Όπως γίνεται ανάλογη προσπάθεια, να συνηθίσει στην ιδέα των μνημονίων και της πολιτικής σκληρής λιτότητας.
  • Δεν είναι δυνατόν, η Κύπρος να βγήκε από την επιτήρηση μέσα σε τρία χρόνια και η Ελλάδα να οδεύει προς το 2018 (και βλέπουμε). Οκτώ χρόνια σε μνημόνια είναι πολλά, ακόμα και για την Ελλάδα που είχε σοβαρά προβλήματα διαφθοράς και έντονης γραφειοκρατίας.
  • Όσο περνούν τα χρόνια και η κατάσταση χειροτερεύει, γίνεται σαφέστερη η επιδίωξη αυτών που εφαρμόζουν το συγκεκριμένο σχεδιασμό. Οι Έλληνες υπομένουν καρτερικά, γιατί είναι λαός που έμαθε να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες με καρτερία. Επί τετρακόσια χρόνια, άλλωστε, ήταν υπόδουλοι στην Οθωμανική αυτοκρατορία. Όμως, κάποτε οι ραγιάδες επαναστάτησαν και έγραψαν ιστορία, αιφνιδιάζοντας την παγκόσμια κοινή γνώμη.
  • Μπορεί σήμερα να μην υπάρχουν οι ηγέτες που θα μπούνε μπροστά σε μία «επανάσταση», αλλά πάντα η Ελλάδα έβγαζε τέτοιες προσωπικότητες. Μάλλον δεν ήρθε ακόμα αυτή η ημέρα.
  • Οι άλλοι λαοί της Ευρώπης άρχισαν να καταλαβαίνουν το αδιέξοδο, στο οποίο οδηγούν κάποιοι την Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι η Ελλάδα είναι η αρχή για να κυριαρχήσουν ο αυταρχισμός, ο φόβος και ο περιορισμός της ελευθερίας.
  • Κι αυτοί, όμως, περιμένουν να εμφανιστεί ο «ηγέτης», ο «μπροστάρης», που θα ανατρέψει τα «σκοτεινά» σχέδια. Γιατί, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για σχέδια «σκοτεινών κύκλων» κι ας λένε κάποιοι ότι υπάρχει υπερβολή και φαντασία στην άποψη αυτή.
  • Δεν γίνεται κοτζάμ Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι άλλοι θεσμοί, να μη μπορούν να βγάλουν την Ελλάδα από το «λούκι» των μνημονίων. Κι αν δεν μπορούν οι τεχνοκράτες να το πετύχουν αυτό, να σκίσουν τα πτυχία τους και να αποσυρθούν αμέσως.
  • Όταν (κάποτε) τελειώσουν τα μνημόνια, η Ελλάδα πρέπει να βρίσκεται σε καλύτερη και όχι χειρότερη θέση, από αυτή που βρισκόταν πριν μπει σε επιτήρηση.
  • Όσον αφορά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, θα συμφωνήσουμε με αυτό που είπε η δήμαρχος Καβάλας, σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016. Ότι πρέπει να υπάρχει μέτρο σε όλα. Στην ευαισθητοποίηση, στην αλληλεγγύη, στη φιλοξενία κ.λπ. Η υπερβολή βλάπτει.
  • Η ελληνική κοινωνία έδειξε τα αντανακλαστικά της, «βάζοντας τα γυαλιά» στους πολιτισμένους, προοδευτικούς και ανθρωπιστές ευρωπαίους εταίρους μας.
  • Μία χώρα έντεκα εκατομμυρίων ανθρώπων, με υψηλό ποσοστό ανεργίας και αυξανόμενη φτώχια, προσφέρει απλόχερα φιλοξενία και βοήθεια στους δεκάδες χιλιάδες ξένους που βρήκαν καταφύγιο στο έδαφος της.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.