Θέλουν να καταργήσουν τμήμα της κερκίδας στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη»;

1

Προσπαθούμε να «ερμηνεύσουμε» την παρέμβαση που έγινε στον «πρόβολο» της κερκίδας του δημοτικού σταδίου «Ανθή Καραγιάννη» κάτω από τα θεωρεία των εκπροσώπων των Μέσων Ενημέρωσης. Είναι ο χώρος, υποθέτουμε, για τα επίσημα πρόσωπα, τα οποία παρακολουθούν τις αθλητικές διοργανώσεις. Ποιος ζήτησε και γιατί, να γίνει η συγκεκριμένη παρέμβαση;

Απ’ ότι φαίνεται, στην φωτογραφία που δημοσιεύουμε, καταργήθηκε η τσιμεντένια αναβαθμίδα και δημιουργήθηκε μία επίπεδη επιφάνεια. Αν υπάρχει η σκέψη να καταργηθεί όλος ο «πρόβολος», ώστε να εξασφαλιστεί χώρος για τον στίβο, θα σημειώσουμε ότι το «πρόβλημα» βρίσκεται από την άλλη πλευρά του σταδίου, δηλαδή από την πλευρά της θάλασσας (θύρα 1 του σταδίου), όπου ο χώρος δεν επαρκεί στις δύο στροφές, για την αύξηση του αριθμού των διαδρομών από έξι σε οκτώ. Λόγω των έξι διαδρομών, πλην της κύριας ευθείας που έχει οκτώ, το πανέμορφο στάδιο Καβάλας, παρά την παλαιότητα του, δεν μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις στον στίβο.

Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη αδυναμία μπορεί να ξεπεραστεί με μία νέα σχεδίαση του στίβου, αλλά αυτό θα αποφανθούν οι ειδικοί. Θα βοηθήσει, πιστεύουμε, αν η δημοτική Αρχή του Δήμου Καβάλας καλέσει τους μηχανικούς της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.), που έχουν αντικείμενο την κατασκευή γηπέδων και γυμναστηρίων, για μία αυτοψία. Ίσως αναλάβει η Γ.Γ.Α. να συντάξει μία συνολική μελέτη, για την ανακατασκευή του στίβου στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη». Η Καβάλα χρειάζεται μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, όπως είναι το μίτινγκ «Δαβιτζόγλεια», που θα αποκτήσει νέα δυναμική, αν το στάδιο αποκτήσει οκτώ διαδρομές και σύγχρονη σχεδίαση.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Όχι Κωνσταντίνε δεν έχει να κάνει με το στίβο. Θεωρούν ότι το συγκεκριμένο κομμάτι τις κερκιδας, σε περίπτωση επισοδειων αποτελεί εύκολη πρόσβαση προς τον αγωνιστικό χώρο, οπότε το στάδιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για να δοθεί από την Περιφέρεια το κατάλληλο πιστοποιητικό ασφαλείας του σταδίου. Οπότε οι φωστήρες του Δήμου είπαν ελαφρά τη καρδία να γκρεμίσουν την κερκίδα, τόσο απλά. Πονάει χέρι, κόβει χέρι, ποναει κεφάλι, κόβει κεφάλι. Με την ίδια λογική πρέπει να γκρεμίσουν κ τις δύο σειρές στις Θ 1 κ 2 από την θάλασσα, που κατεβαίνουν λίγο πιο χαμηλά κ πιο κοντά στον αγωνιστικό χώρο. Κάποιος να τους σταματήσει, κ να δώσει ο Δήμος Καβάλας μια πειστική απάντηση, αλλιώς να αποκαταστησει αμέσως την καταστροφή που διέπραξε..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.