• Ποια σχέση έχουν τέσσερις βουλευτές των εκλογικών περιφερειών: Α΄ Αθήνας, Β΄ Θεσσαλονίκης, Βοιωτίας και Ηρακλείου (Κρήτης), με τη βιομηχανία παραγωγής χημικών λιπασμάτων στα ανατολικά της Καβάλας; Αυτοί οι βουλευτές: Κώστας Σκανδαλίδης, Γιώργος Αρβανιτίδης, Γιώργος Μουλκιώτης, Βασίλης Κεγκέρογλου του «Κινήματος Αλλαγής», κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων (σ.σ. των απρόσωπων αντιπροσώπων του ελληνικού λαού), για να τους απαντήσει ο αρμόδιος υπουργός (εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων) εάν επικρατεί «εκρηκτική κατάσταση» στο εργοστάσιο της πρώην Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων.
  • Αδυνατούμε να πιστέψουμε (και να δεχτούμε) πως οι τέσσερις βουλευτές γνωρίζουν «από πρώτο χέρι» πως λειτουργεί η χημική βιομηχανία. Η πληροφόρηση που έχουν, επομένως, προέρχεται από τα τοπικά στελέχη του «Κινήματος Αλλαγής». Κι εδώ τίθεται το ερώτημα, γιατί ορισμένα στελέχη του «Κινήματος» θέλουν να βλάψουν την μοναδική λιπασματοβιομηχανία στην Ελλάδα και, όπως λέγεται, κορυφαία στα Βαλκάνια; Διότι, με τις συνεχείς πολιτικές παρεμβάσεις, είναι φανερό ότι έχουν στόχο να πλήξουν την τοπική και εθνική οικονομία.
  • Εκείνοι, βεβαίως, έβαλαν σκοπό να απομακρύνουν από τη βιομηχανία λιπασμάτων τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ώστε να επιστρέψουμε στις προηγούμενες εποχές, που το εργοστάσιο ήταν «άντρο» των κομματαρχών συνδικαλιστών και πεδίο πολιτικών ρουσφετιών. Τα «προνόμια» αυτά χάθηκαν, ή περιορίστηκαν, με την μεταβίβαση της επιχείρησης στον Λ. Λαυρεντιάδη.
  • Έτσι, οι πολιτικοί αντίπαλοι αναζητούν οποιοδήποτε πρόσφορο τρόπο, για να συντηρούν το έκρυθμο κλίμα στην πρώην βιομηχανία φωσφορικών λιπασμάτων. Πότε με τις εργασιακές διαφορές, πότε με τους ατμοσφαιρικούς ρύπους, πότε με την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, πότε με τις «χαριστικές» νομοθετικές ρυθμίσεις για τον εργοδότη. Αυτό που πετυχαίνουν, είναι να παραμένει η μεγαλύτερη λιπασματοβιομηχανία στα Βαλκάνια σε κατάσταση εσωστρέφειας και να εμποδίζουν τη «φυγή προς τα εμπρός».
  • Αυτές οι πολιτικές δυνάμεις, γιατί υπάρχουν κι άλλες πλην του «Κινήματος Αλλαγής», έχουν την αντίληψη ότι το κράτος, οι υποδομές του και οι μεγάλες βιομηχανίες που είναι «μονοπώλιο», όπως η βιομηχανία χημικών λιπασμάτων, είναι κομματικά φέουδα και οι επιχειρηματίες διαπλεκόμενοι. Αμφιβάλουμε εάν οι βουλευτές και τα στελέχη του «Κινήματος Αλλαγής» ενδιαφέρονται για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων στη χημική λιπασματοβιομηχανία της Καβάλας. Εκείνο που μας οργίζει, επίσης, είναι ότι Έλληνες βάλθηκαν να καταστρέψουν έναν σημαντικό οικονομικό πνεύμονα στην περιφέρεια, που είναι «αιχμή του δόρατος» της ελληνικής επιχειρηματικότητας εντός και εκτός των συνόρων.
  • Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και η βόρεια Ελλάδα έχουν «μαραζώσει». Ο τουρισμός, όπως αποδείχτηκε, δεν είναι μία αξιόπιστη αναπτυξιακή λύση. Εμείς, ωστόσο, επιμένουμε να βάζουμε τα χέρια μας, για να βγάλουμε τα μάτια μας! Αισθανόμαστε ντροπή για λογαριασμό τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.