• Δεν άκουσα τη δήλωση που έκανε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Καβάλας, Γιώργος Γουνελάς, για την επαναλειτουργία του παλιού κολυμβητηρίου, γι’ αυτό και δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι είπε πως ο Δήμος θα επιβαρυνθεί με 200.000 ευρώ επιπλέον, εκτός από τις 600.000 ευρώ για το κλειστό κολυμβητήριο.
  • Καταρχάς, καρντάσια, είναι πλεονέκτημα μία πόλη της ελληνικής περιφέρειας να διαθέτει δύο κολυμβητήρια με πισίνες 50 μέτρων! Μία υπαίθρια και μία στεγασμένη. Ήταν εγκληματική απόφαση, να σταματήσει η λειτουργία του ανοιχτού κολυμβητηρίου, όταν κατασκευάστηκε το καινούργιο στο Περιγιάλι.
  • Δεν καταλαβαίνω πως έγινε ο υπολογισμός του κόστους λειτουργίας του ανοιχτού κολυμβητηρίου στις 200.000 ευρώ. Εκτός αν ο αγαπητός Γ. Γουνελάς αναφέρεται στο κόστος της ανακαίνισης του κολυμβητηρίου.
  • Αλλά, ο Θίοντορ είπε πως η παρέμβαση θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Leader αλιείας, ενώ θα κατασκευαστεί κι ένα αναψυκτήριο, το οποίο θα παραχωρηθεί σε ιδιώτη, για να έχει ο Δήμος Καβάλας έσοδα. Πρέπει να αντιληφθούν μερικοί, ότι η εγκαταλελειμμένη εγκατάσταση μπορεί να αξιοποιηθεί μόνο ως κολυμβητήριο, για να παραμείνει στη χρήση του Δήμου Καβάλας.
  • Γιατί να «επιστραφεί» στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας; Μήπως για να την μετατρέψει σε πάρκινγκ και να εισπράττει τα νοίκια; Δεν είναι καλύτερο να υπάρχει μία δεύτερη πισίνα στην πόλη, για να αθλείται η νεολαία, να μαθαίνουν οι Καβαλιώτες να κολυμπούν και να τη χρησιμοποιούν οι επισκέπτες;
  • Εάν το κολυμβητήριο λειτουργεί έξι μήνες το χρόνο (από τον Απρίλιο έως και τον Σεπτέμβριο), όπως ανέφερε ο Θίοντορ, το κόστος δεν θα είναι 200.000 ευρώ ούτε κατά διάνοια. Αν λειτουργήσει σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, που με βρίσκει υπέρ, η μεγαλύτερη δαπάνη θα αφορά τη θέρμανση του νερού.
  • Όμως, η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει, ώστε να βρεθεί τρόπος να θερμαίνεται το νερό, χωρίς να καταναλώνεται πετρέλαιο. Στην μελέτη που ετοιμάζει ο Δήμος Καβάλας, για να ενταχθεί το έργο στο Leader αλιεία, μπορεί να προτείνει εναλλακτικές λύσεις θέρμανσης του νερού.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Όλες οι ενέργειες του Δήμου θα πρέπει να αποσκοπούν στην επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου με οποιοδήποτε τρόπο και για το κόστος θα βοηθήσει η τεχνολογία π.χ φωτοβολταϊκά ή φυσικό αέριο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.