Ένα δυναμικό και εντυπωσιακό άθλημα, το Κιόκουσιν (Kyokushin) καράτε, θα απολαύσουν οι Καβαλιώτισσες και οι Καβαλιώτες φίλαθλοι, που θα παρακολουθήσουν την 4η διεθνή συνάντηση Greek Challenge Cup, την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου». Πρόκειται για μία διοργάνωση που έγινε θεσμός, διεξάγεται κάθε δύο έτη και προσελκύει όλο και περισσότερους αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σημείωσε ο επικεφαλής του τμήματος πολεμικών τεχνών του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα», Δημήτρης Γαλάνης, στη συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Καβάλας, την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019.

Είναι τιμή για τον Α.Ο. «Καβάλα», να διαθέτει ένα τόσο δραστήριο τμήμα, με πανελλήνια και διεθνή αναγνώριση, που καταφέρνει να διοργανώνει αγώνες υψηλού επιπέδου. Στο 4ο Greek Challenge Cup, θα συμμετέχουν γύρω στους τετρακόσιους αθλητές εκ των οποίων οι εκατόν πενήντα προέρχονται από χώρες των Βαλκανίων και της ανατολικής Ευρώπης (Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία, Ουκρανία, κ.ά.). «Έχουμε φροντίσει, ώστε η φιλοξενία των ξένων αποστολών, να είναι η καλύτερη δυνατή και οι αγώνες υψηλού επιπέδου. Η διοργάνωση θα γίνεται καλύτερη κάθε χρόνο», δήλωσε ο Δ. Γαλάνης.

Από πλευράς οργανωτικής επιτροπής, ο πρόεδρος Μιχάλης Σωτηρόπουλος, ανέφερε ότι οι απαιτήσεις μιας τέτοιας διοργάνωσης είναι μεγάλες, ωστόσο το τμήμα πολεμικών τεχνών του Α.Ο. «Καβάλα» απέδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί στην πρόκληση. Αν και η πόλη της Καβάλας, σχολίασε, δεν είναι μεγάλο αστικό κέντρο, η πολύ καλή εικόνα που έχει προς τα έξω, συντελεί στην ανάληψη σημαντικών αθλητικών γεγονότων. Στη διαμόρφωση της εικόνας αυτής, πρόσθεσε, βοηθά η αγωνιστική παρουσία του τμήματος Κιόκουσιν καράτε και η σχέση που ανέπτυξε με παράγοντες του αθλήματος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. «Ο Α.Ο.Κ. έχει «ταξιδέψει» με το τμήμα πολεμικών τεχνών εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων και συγκαταλέγεται στις σημαντικές δυνάμεις του αθλήματος», επεσήμανε.

Σε τοπικό επίπεδο, το τμήμα του Α.Ο.Κ. συνεργάζεται με σχολή εκμάθησης πολεμικών τεχνών που εδρεύει στις Κρηνίδες της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων. Στον αγώνα της Κυριακής, όπως ανέφερε ο δάσκαλος, Ανέστης Μπαρμπούτης, θα συμμετέχουν 45 μέλη της σχολής αυτής!

Εκτός από την παραχώρηση του Δ.Α.Κ. «Αλεξάνδρα Δήμογλου», τη διοργάνωση στηρίζει ο Δήμος Καβάλας. Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν η δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα και ο αντιδήμαρχος αθλητισμού, Γιώργος Φιλόσογλου. Η δήμαρχος εξήρε την προσπάθεια του τμήματος πολεμικών τεχνών του Α.Ο.Κ., για την προσφορά στη νεολαία του Δήμου, αλλά και στην τουριστική προβολή της πόλης και ευχήθηκε καλή επιτυχία στη διοργάνωση. Ο αντιδήμαρχος συνεχάρη τους παράγοντες του τμήματος και τόνισε ότι, ο Δήμος Καβάλας σταθερά υλοποιεί ένα σχεδιασμό, σε συνεργασία με όλα τα τοπικά σωματεία, που στοχεύει στην ανάπτυξη του αθλητισμού και στο να γίνει η Καβάλα προορισμός αθλητικού τουρισμού. Οι αγώνες στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας, την ερχόμενη Κυριακή, θα αρχίσουν στις 11:30 το πρωί.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.