Στο πλαίσιο του φεστιβάλ τεχνών 2020, η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση Δήμου Θάσου (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.) προκηρύσσει διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο: «Θάσος, φως και χρώματα». Οι φωτογραφίες, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, μπορούν να απεικονίζουν τόπους, ή θέματα σχετικά με το νησί της Θάσου. Οι όροι συμμετοχής στο διαγωνισμό είναι οι ακόλουθοι:

1) Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός σε όλους.

2) Διάρκεια διαγωνισμού από 5 Αυγούστου έως και 5 Σεπτεμβρίου 2020.

3) Οι φωτογραφίες, λόγω του θέματος, προτείνεται να είναι έγχρωμες (δεν θα αποκλειστούν οι ασπρόμαυρες).

4) Αριθμός φωτογραφιών που μπορούν υποβληθούν από 1 έως 6.

5) Με τη συμμετοχή του, ο φωτογράφος πιστοποιεί ότι το έργο του ανήκει, ενώ για όσες φωτογραφίες παρουσιάζουν πρόσωπα, δηλώνει ότι είχε τη συναίνεση των φωτογραφισθέντων. Η ΔΗ.Κ.Ε.Θ. δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση καταγγελίας.

6) Οι φωτογραφίες θα αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: thassosphoto@gmail.com, με την ένδειξη για τον «διαγωνισμό φωτογραφίας», έως και την 5η Σεπτεμβρίου 2020. Στις φωτογραφίες πρέπει να φαίνεται σαφώς το όνομα του φωτογράφου και ο τίτλος της φωτογραφίας. Προτεινόμενη μορφή περιγραφής αρχείου (με λατινικούς χαρακτήρες: επίθετο-όνομα-αύξων αριθμός φωτογραφίας-τίτλος, π.χ. papapetrou_anna_01_titlos). Σε κάθε αποστολή να υπάρχει e-mail επικοινωνίας. Επίσης, ο φωτογράφος με την αποστολή των αρχείων δηλώνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων της παρούσας προκήρυξης.

7) Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τυχόν ερωτήσεις σχετικά με τους όρους του διαγωνισμού στο τηλ. 6979350412 (Θέμιδα Ζήδρου).

8) Όσες και όσοι πάρουν μέρος στη φωτογράφηση, παρακαλούνται να λάβουν υπόψη ότι, οι λήψεις των φωτογραφιών πρέπει να είναι στην υψηλότερη δυνατή ανάλυση, ώστε όταν παρουσιαστούν σε έντυπη μορφή, να διαθέτουν την καλύτερη ευκρίνεια. Ανάλυση φωτογραφιών η μεγάλη πλευρά τουλάχιστον 2.500 pixel, ανάλυση 200 dpi σε συμπίεση jpg.

9) Τα βραβεία θα ανακοινωθούν την 12η Σεπτεμβρίου 2020 στον Τύπο και στα κοινωνικά δίκτυα.

10) Προβλέπεται τελετή βράβευσης των συμμετεχόντων. Θα δοθούν τρία βραβεία και ισάριθμοι έπαινοι: πρώτο βραβείο, δεύτερο βραβείο, τρίτο βραβείο: έργα γλυπτικής του Θάσιου γλύπτη, Κώστα Λόβουλου. Οι έπαινοι είναι τιμητικοί. Η ημερομηνία, η ώρα και ο χώρος της εκδήλωσης, θα ανακοινωθούν μετά τα αποτελέσματα.

11) Μέρος των φωτογραφιών που θα υποβληθούν, θα επιλεγούν ώστε να παρουσιαστούν σε έκθεση.

12) Οι επιλεγείσες φωτογραφίες για την έκθεση, θα εκτυπωθούν και θα αναρτηθούν με έξοδα της  ΔΗ.Κ.Ε.Θ. Οι διαγωνιζόμενοι με τη συμμετοχή τους εκχωρούν το δικαίωμα αυτό.

13) Σε κάθε περίπτωση, η ΔΗ.Κ.Ε.Θ. μπορεί να αξιοποιήσει για τις ανάγκες επικοινωνίας της πολιτιστικής δράσης, με όποια περαιτέρω επεξεργασία κρίνει αναγκαία, κάθε μία από τις βραβευθείσες φωτογραφίες. Η απονομή των βραβείων δεν δεσμεύει τη ΔΗ.Κ.Ε.Θ., για την υποχρεωτική, ή αποκλειστική χρήση των βραβευμένων φωτογραφιών. Επιπλέον, η ΔΗ.Κ.Ε.Θ. μπορεί να απευθυνθεί και σε φωτογράφους των οποίων οι φωτογραφίες δεν βραβεύθηκαν στον διαγωνισμό, για ενδεχόμενη αξιοποίηση τους. H ΔΗ.Κ.Ε.Θ. υποχρεούται να αναφέρει πάντα το όνομα του δημιουργού.

14) Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελείται από τους: Γιώργο Κατσάγγελο (καθηγητή φωτογραφίας, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πρόεδρος της επιτροπής), Γιώργο Μυτιληνό (φωτογράφο, τακτικό μέλος της Ελληνικής  Φωτογραφικής Εταιρείας, MFIAP-GMHPS-PSA*EsHPS), Θέμιδα Ζήδρου (φωτογράφο), Νίκο Καΐδη (φωτογράφο).


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.