• «Δυναμική η παρουσία μας στη διεθνή τουριστική έκθεση του Βελγίου, με περίπτερο του Ε.Ο.Τ. και με ρεκόρ Ελλήνων συνεκθετών, όπου προβάλλουμε και προωθούμε δυναμικά νέους ελληνικούς προορισμούς στις ξένες αγορές. Τιμώμενος προορισμός η Θάσος στο περίπτερο μας», έγραψε η υπουργός τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, η οποία επισκέφτηκε το περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στην έκθεση.
  • Μήπως, Ελενίτσα, έτυχε να σε ρωτήσουν Βέλγοι, ή άλλοι ξένοι επισκέπτες στο περίπτερο, αν η Θάσος βρίσκεται στη βόρεια, ή τη νότια Μακεδονία; Επειδή φαίνεσαι έξυπνο κορίτσι, τι θα απαντούσες; Μήπως, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης; Κι αν σε ρωτούσαν που βρίσκεται η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τι θα απαντούσες; Μήπως στη βόρεια Ελλάδα;
  • Και η βόρεια Ελλάδα από ποιες Περιφέρειες αποτελείται; Μύλος η κατάσταση, Ελενίτσα μου.
  • Τελικά, στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, οι εκπρόσωποι των φορέων και οι επαγγελματίες του τουρισμού, θα κάνουν μάθημα γεωγραφίας (και ιστορίας) στους επισκέπτες, αντί να μιλούν για τα αξιοθέατα, τις παραλίες, το φαγητό, τον καιρό, τις δραστηριότητες, κ.λπ. Μήπως πρέπει να ζητήσεις ενημέρωση από το Υπουργείο Εξωτερικών, πως θα απαντάς στα παραπάνω ερωτήματα; Δεν είναι καιρός να δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο και να «τρέχουμε» γιατί χάθηκαν τουρίστες.
  • Όταν ακούω τον Γιώργο Παπαφιλίππου να κάνεις δηλώσεις, καρντάσια, αισθάνομαι μία σιγουριά, μία αισιοδοξία, γενικά μία ανάταση ψυχική. Τα πάντα είναι δρομολογημένα, απαντά στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τα τοπικά ζητήματα και συνιστά υπομονή. Τα πάντα είναι δρομολογημένα, αλλά δεν έκλεισε κανένα ζήτημα, ακόμα, από αυτά που ρωτήθηκε!
  • Από την εποχή του «ετελείωσε», βρισκόμαστε στην εποχή του: «κάντε υπομονή» (μια λεμονιά ανθίζει στη γειτονιά κι ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός)!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μπορούμε να τους τρελανουμε όλους και τους Σκοπιανούς και τους προδότες συριζαιους. Νομίζουν οι Σκοπιανοί ότι πλέον μπορούν να χρησιμοποιούν τον όρο «Μακεδονία» μόνο αυτοί; Λαθος! «Θάσος το διαμάντι του Βόρειου Αιγαίου» Όχι άλλα «Θάσος το διαμάντι της Νότιας Μακεδονίας» και «Καβάλα η γαλάζια πολιτεία της Νότιας Μακεδονίας». Έχουν την εντύπωση ότι πλέον αυτοί είναι Μακεδόνες και εμείς Έλληνες. ΛΑΘΟΣ. Πρέπει και εμείς να αυτοπροσδιορίζομαστε όπου βρεθούμε και όπου σταθούμε ως Νοτιομακεδονες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είμαστε Έλληνες. Όπως Άνω Νευροκόπι στη Βουλγαρία και Κάτω Νευροκόπι στη Δράμα. Τώρα είναι η ευκαιρία να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι δεν ξεχνάμε και έτσι με τον τρόπο αυτό υπενθυμίζουμε παντού ότι οι Μακεδόνες είναι Έλληνες. Αν αυτοί νομίζουν ότι είναι Μακεδόνες, θα τους υπενθυμίζουμε ότι εμείς είμαστε οι πραγματικοί Μακεδόνες. Να γίνει ισχυρή η χρήση του όρου «νοτιομακεδονας» σε παγκόσμιο επίπεδο έτσι ώστε να δημιουργηθεί σύγχυση στους Σκοπιανούς. Μήπως θα μας απαγορεύσουν αυτοπροσδιορίζονται οι κάτοικοι της Β. Ελλάδας ως Νοτιομακεδονες;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.