• Η Super League είναι αντίθετη στην αύξηση του αριθμού των συλλόγων στο πρωτάθλημα, με την άνοδο τεσσάρων συλλόγων από τη Super League 2, διότι θα μειωθεί το μερίδιο κάθε Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας (Π.Α.Ε.) από την «πίτα» του τηλεοπτικού συμβολαίου!
  • Μ’ αυτή τη λογική, καρντάσια, πορεύονται οι «εξυγιαντές» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι η «πίτα» του τηλεοπτικού συμβολαίου. Κι η Nova είναι αρνητική στην αναδιάρθρωση. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τελικά, ποιος αποφασίζει; Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, τα σωματεία, ή μήπως οι τηλεοπτικοί σταθμοί;
  • Οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου θέλουν να ξαναγεμίσουν τα γήπεδα με κόσμο, ή θέλουν φιλάθλους του «καναπέ» και να βοηθήσουν τους τηλεοπτικούς σταθμούς να αυξήσουν τους συνδρομητές τους;
  • Δυστυχώς, καρντάσια, το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα έγινε από γιορτή της Κυριακής, όταν οι φίλαθλοι συνέρρεαν στα γήπεδα, ένα κακής ποιότητας τηλεοπτικό προϊόν. Κι ενώ η «πίτα» από το τηλεοπτικό συμβόλαιο μικραίνει συνεχώς, οι παράγοντες αδυνατούν να προσελκύσουν περισσότερους φιλάθλους στο γήπεδο.
  • Για να είμαι ακριβής, οι ντεμέκ παράγοντες, δεν θέλουν να φέρουν περισσότερο κόσμο στα γήπεδα. Θέλουν, μόνο, τους λεγόμενους «οργανωμένους» οπαδούς, που χειραγωγούνται και κατευθύνονται. Δεν θυμάμαι, καρντάσια, τις δεκαετίες του 1950, 1960 και 1970, να υπήρχαν «οργανωμένοι» οπαδοί στα γήπεδα. Αν υπήρχαν, ο κόσμος δεν θα απολάμβανε τους «παικταράδες» των εποχών εκείνων, που ήταν οι «κράχτες» του αθλήματος.
  • Τότε, οι φίλαθλοι δεν είχαν ανάγκη το συνδρομητικό κανάλι, για να πάνε στο γήπεδο. Πήγαιναν για να δούνε τους αγαπημένους μπαλαδόρους, των οποίων ήταν μεγάλοι θαυμαστές. Κάποιος είπε, μάλιστα, ότι πήγαινε στο γήπεδο της Τούμπας, όχι γιατί ήταν φίλαθλος του Π.Α.Ο.Κ., αλλά επειδή ήταν θαυμαστής του Γιώργου Κούδα!
  • Σήμερα, οι Π.Α.Ε. της Super League θα κάνουν τηλεοπτικό συμβόλαιο, αλλά δεν δίνουν δεκάρα (τσακιστή), για την επιβίωση των σωματείων στις χαμηλότερες κατηγορίες. Είμαι βέβαιος ότι, αν προταθεί, από κάποιον, να γίνει η Super League μία κλειστή λίγκα, για να υπάρχουν εγγυημένα έσοδα από τις τηλεοπτικές συμφωνίες, θα ψηφίσουν ομόφωνα υπέρ της πρότασης! Κι η εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου θα μπει στις καλένδες!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.