Η Energean χορηγός στο 2ο Rebound φιλίας: «Λέμε ΟΧΙ στους κοινωνικούς αποκλεισμούς!»

0

Δεσμευμένη στην εκστρατεία υλοποίησης των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης, που έχει θέσει με ορίζοντα το 2030 ο Ο.Η.Ε., η Energean ανέλαβε χορηγός του 2ου διεθνούς τουρνουά καλαθοσφαίρισης με αμαξίδια «Rebound Φιλίας», το οποίο διεξάγεται από την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου έως και τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» στην Καβάλα.

«Πρόκειται για μία σημαντική διοργάνωση, στην οποία συμμετέχουν πέντε ομάδες με 64 αθλητές και συνοδούς από τη Γερμανία (Βερολίνο), την Ιταλία (Φλωρεντία), την Τουρκία (Σαμψούντα), η εθνική ομάδα της Βουλγαρίας, ενώ από την Ελλάδα συμμετέχει ο Α.Ο. «Καβάλα» τμήμα καλαθοσφαίρισης με αμαξίδια. Οι διοργανωτές έχουν στόχο, το τουρνουά να καθιερωθεί και να καταστεί διεθνής πόλος έλξης ομάδων απ’ όλη την Ευρώπη. Σχετικά με την υποστήριξη του τουρνουά, η Ίλια Ρήγα, υπεύθυνη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Energean, δήλωσε τα εξής: «Η Energean φέρνει, για άλλη μια φορά, στο επίκεντρο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης το πρόβλημα του κοινωνικού αποκλεισμού των συμπολιτών μας με κινητική αναπηρία και με τη χορηγία του «Ριμπάουντ Φιλίας», επιδιώκει την μεγαλύτερη δυνατή ευαισθητοποίηση για το συγκεκριμένο θέμα. Η πρωτοβουλία μας αυτή έρχεται ως απόρροια της δέσμευσης που έχουμε αναλάβει, να επιχειρούμε με γνώμονα τους δεκαεπτά στόχους βιώσιμης ανάπτυξης που έχει θέσει ο Ο.Η.Ε. και, ειδικότερα, τους στόχους τρία, για καλή υγεία και ευημερία και δέκα, για λιγότερες ανισότητες, τους οποίους η συγκεκριμένη δράση υπηρετεί. Μπορούμε να φαντασθούμε και να δημιουργήσουμε ένα κόσμο χωρίς αποκλεισμούς των κινητικά αναπήρων συμπολιτών μας. Το 2030 δεν είναι μακριά, με την προσπάθεια όλων μας θα το καταφέρουμε!», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Το διεθνές τουρνουά «Rebound φιλίας» διοργανώνεται από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, μαζί με τον Νομαρχιακό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρίες Νομού Καβάλας και την ομάδα καλαθοσφαίρισης Α.Ο. «Καβάλα» τμήμα Καλαθοσφαίρισης με αμαξίδια. Το τουρνουά πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (Γενική Γραμματεία Αθλητισμού).


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.