Στο πλαίσιο της ριζικής αναδιοργάνωσης και του εκσυγχρονισμού λειτουργίας του «Πρίνου», η διοίκηση της Energean υλοποιεί σειρά αλλαγών στις εγκαταστάσεις στην Καβάλα. Συγκεκριμένα, ο Mark Rayfield ανέλαβε διευθυντής της περιοχής εκμετάλλευσης Πρίνου (Prinos Asset Manager). O Παύλος Αφένδρας αναλαμβάνει διευθυντής λειτουργίας (Operations Team Leader) και η Πασχαλιά Κιομουρτζή θα εκτελεί καθήκοντα διευθύντριας υπεδάφους (Subsurface Team Leader). Ο μέχρι σήμερα γενικός διευθυντής της Energean στην Καβάλα, Βαγγέλης Παππάς και ο διευθυντής των εγκαταστάσεων, Κώστας Ιωαννίδης, αποχωρούν λόγω συνταξιοδότησης.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Energean στην Ελλάδα, Κατερίνα Σάρδη, δήλωσε τα ακόλουθα: «Οι αλλαγές στο διοικητικό σχήμα του «Πρίνου», έχουν στόχο την μετάβαση της δραστηριότητας του ομίλου Energean στον κόλπο της Καβάλας σε μία νέα εποχή, η οποία θα χαρακτηρίζεται από την επίτευξη ουδέτερου περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Στον στόχο αυτό, θα φτάσουμε μέσα από μία σειρά σημαντικότατων επενδύσεων, οι οποίες έχουν ήδη αρχίσει, τηρώντας, πάντα, τις υψηλότερες προδιαγραφές ασφαλείας που έχουμε υιοθετήσει, οι οποίες μάς έχουν επιτρέψει να έχουμε ένα εξαιρετικό ιστορικό σε θέματα υγείας, ασφάλειας και περιβάλλοντος επί τέσσερις δεκαετίες. Η αρχή, προς την επίτευξη του ουδέτερου αποτυπώματος, έχει ήδη γίνει με την συμφωνία με την Δ.Ε.Η. μέσω της οποίας οι ανάγκες του «Πρίνου» σε ηλεκτρισμό καλύπτονται εκατό τοις εκατό από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ως αποτέλεσμα της συμφωνίας αυτής, έχουν μειωθεί κατά σαράντα πέντε τοις εκατό, περίπου, οι συνολικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από την εγκατάσταση. Οι νέες επενδύσεις της εταιρείας αφορούν στους τομείς της αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα και της παραγωγής καθαρού υδρογόνου με εξαιρετικά χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της επένδυσης στην ανάπτυξη του κοιτάσματος «Έψιλον». Με την ολοκλήρωσή των προγραμματισμένων επενδύσεων, όχι μόνο θα διασφαλιστεί η λειτουργία και περαιτέρω ανάπτυξη του «Πρίνου» για τις επόμενες δεκαετίες, αλλά και θα καταστούν οι εγκαταστάσεις της Καβάλας ένα υψηλής τεχνολογίας και περιβαλλοντικά ουδέτερο βιομηχανικό συγκρότημα, πρότυπο για την περιοχή της Μεσογείου. Εκ μέρους της διοίκησης της Energean, θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους κυρίους Κώστα Ιωαννίδη και Βαγγέλη Παππά, για την μακρά και ουσιαστική προσφορά τους στην εταιρεία και συνολικά στην πορεία του «Πρίνου» τα τελευταία σχεδόν σαράντα έτη και να ευχηθώ κάθε επιτυχία στους συναδέλφους που αναλαμβάνουν τα νέα τους καθήκοντα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.