Σε μία σημαντική συνεργασία, που θα συμβάλλει στην άρτια κατάρτιση νέων επαγγελματιών, που θα στελεχώσουν τον τομέα της ενέργειας, προχώρησαν η Energean και το ίδρυμα Μποδοσάκη. Οι δύο φορείς, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, χορηγούν από κοινού υποτροφίες σε πτυχιούχους ελληνικών πανεπιστημίων, προκειμένου εκείνοι να παρακολουθήσουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα σε πανεπιστήμια της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, στον τομέα της ενέργειας. Η συνεργασία αρχίζει με τη χορήγηση πέντε υποτροφιών σε αριστούχους Έλληνες αποφοίτους, για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020. Οι υπότροφοι είναι: Πρόδρομος Νικολαΐδης από τη Σκύδρα Πέλλας, πτυχιούχος του τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που έχει επιλέξει το διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc in Earth Sciences του Πανεπιστημίου ETH στη Ζυρίχη, Ηλίας Παναγιώτου, πτυχιούχος του τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που έχει επιλέξει το διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc in Petroleum Engineering του Technical University of Denmark (DTU), Ελένη Γραμμένου, τελειόφοιτη του τμήματος Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που αρχίζει διδακτορικές σπουδές διάρκειας τριών ετών στο UCL, στο πεδίο της Τεχνολογίας και Μηχανικής Περιβάλλοντος (Biomass Conversion), Άννα-Λάλι Τσιλίδου, πτυχιούχος του τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που θα παρακολουθήσει το διετές πρόγραμμα MBA (Master of Business Administration) στο Columbia University των Η.Π.Α., Αγγελική Τσολάκη, πτυχιούχος του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, που θα συνεχίσει τις σπουδές της στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Management, Technology and Economics του Πανεπιστημίου ETH στη Ζυρίχη, στο οποίο φοιτά από το 2018.

Κριτήρια για την επιλογή των υποτρόφων αποτέλεσαν η επίδοσή τους στη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών, η διάθεση για διεύρυνση των γνώσεών τους, καθώς και η προσήλωσή τους στην αξία της αριστείας στο επαγγελματικό, το κοινωνικό και το προσωπικό πεδίο ζωής. Η Δήμητρα Φιλίππου, υπεύθυνη ανάπτυξης του Ιδρύματος Μποδοσάκη, δήλωσε: «To ίδρυμα Μποδοσάκη επενδύει με συνέπεια στην εκπαίδευση, την έρευνα και την επιστημονική αριστεία. Έως σήμερα, το ίδρυμα έχει χορηγήσει περισσότερες από δυόμισι χιλιάδες υποτροφίες σπουδών, προκειμένου να βοηθήσει άριστους φοιτητές, τελειόφοιτους, ή πτυχιούχους, να πραγματοποιήσουν μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα, ή στο εξωτερικό, στον επιστημονικό κλάδο της επιλογής τους. Η συνεργασία με την Energean, μάς επιτρέπει να χορηγήσουμε πέντε επιπλέον υποτροφίες σε νέους αριστούχους Έλληνες πτυχιούχους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στα όνειρά τους και μάλιστα, σε ένα κρίσιμο τομέα, όπως αυτός της ενέργειας. Είμαι βέβαιη πως το παράδειγμα της Energean μπορούν να ακολουθήσουν κι άλλες εταιρίες, συνυπογράφοντας ένα απόλυτα επιτυχημένο μοντέλο χορήγησης υποτροφιών, που το ίδρυμα εφαρμόζει εδώ και δεκαετίες, προάγοντας την αριστεία και τις δυνατότητες των νέων Ελλήνων επιστημόνων σε όλο τον κόσμο».

Από την πλευρά της, η  Ίλια Ρήγα, υπεύθυνη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Energean, είπε: «Είμαστε πραγματικά πολύ χαρούμενοι για τη συνεργασία με το ίδρυμα Μποδοσάκη, η οποία έχουμε στόχο να διευρυνθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον. Είμαστε όμως και περήφανοι για το ότι μέσω αυτής της συνεργασίας, δίνεται η δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους και να εφοδιαστούν με τα καλύτερα δυνατά προσόντα, για να σταδιοδρομήσουν στον τομέα της ενέργειας. Οι απαιτήσεις στον συγκεκριμένο τομέα είναι ιδιαίτερα αυξημένες ειδικά σε μία εποχή στην οποία έχει κυριαρχήσει η λογική της ενεργειακής μετάβασης και το όραμα της βιώσιμης ανάπτυξηςσε κοινωνίες και επιχειρήσεις. Η Energean έχει κάνει κτήμα της αυτή την κουλτούρα και επιχειρεί με γνώμονα τους δεκαεπτά στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και οι στόχοι για ποιότητα στην εκπαίδευση και για συνεργασία για επίτευξη των στόχων, τους οποίους εξυπηρετεί η συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Θα παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον την πρόοδο των υποτρόφων στους οποίους και ευχόμαστε κάθε επιτυχία».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.