Η Energean θα δωρίσει εξοπλισμό για παιδιά με αυτισμό και μαθησιακές δυσκολίες στο Εργαστήριο Καβάλας

0

Η Energean τιμά και φέτος την παγκόσμια ημέρα για τα άτομα με αναπηρίες, με τρεις πρωτοβουλίες στην Ελλάδα και το Ισραήλ. Στο δελτίο Τύπου αναφέρονται τα ακόλουθα:

Ελλάδα, Καβάλα

Η Energean υποστηρίζει σταθερά το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καβάλας. Φέτος, υποστήριξε την εκδήλωση που οργάνωσε το Εργαστήριο, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης ημέρας, ενώ προχωρεί σε δωρεά εξοπλισμού για την πολυαισθητηριακή αίθουσα που λειτουργεί στο Εργαστήριο, η οποία χρησιμοποιείται για παιδιά με αυτισμό και μαθησιακές δυσκολίες. Η Energean είναι ιδιαίτερα περήφανη για το ότι, η δημιουργία και λειτουργία της πολυαισθητηριακής αίθουσας επιτεύχθηκε με τη χρησιμοποίηση των εσόδων που συγκεντρώθηκαν από τη διαδικτυακή καμπάνια χρηματοδότησης που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2018, με πρωτοβουλία της εταιρείας.

Ελλάδα, Ηλεία

Η Energean υποστηρίζει σταθερά το σωματείο παραπληγικών-κινητικά αναπήρων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και προχωρεί σε δωρεά, για την κάλυψη αναγκών του. Παράλληλα, θα παραδώσει στο σωματείο ένα μεγάλο αριθμό από καπάκια που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της καθημερινής λειτουργίας των γραφείων της εταιρείας στην Αθήνα.

Ισραήλ

Στο Ισραήλ, η Energean υποστήριξε και συμμετείχε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο Rabin στην πόλη Nesher, στην οποία συμμετείχαν περίπου εκατό μαθητές. Ο στόχος της εκδήλωσης ήταν, να γνωρίσουν τα παιδιά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα άτομα με αναπηρίες, συμμετέχοντας σε δραστηριότητες όπως: η κίνηση πάνω σε αμαξίδιο σε χώρο με εμπόδια, η επικοινωνία με βάση τις ειδικές σημάνσεις κ.α.

Η Ίλια Ρήγα, επικεφαλής του τομέα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Energean δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι και υπερήφανοι για τις πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει, προκειμένου να τιμήσουμε τη διεθνή ημέρα για τα άτομα με αναπηρίες, αλλά και γενικότερα μέσα στη χρονιά που φεύγει. Όλες αυτές οι δραστηριότητες, εντάσσονται στην προσπάθειά μας να συμβάλουμε στην ατζέντα 2030 του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, για ένα κόσμο χωρίς αποκλεισμούς των ατόμων με αναπηρίες. Οι πρωτοβουλίες υπηρετούν και τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. και ειδικότερα τον στόχο δέκα, για την μείωση των ανισοτήτων και τον στόχο δεκαεπτά, για συνεργασίες για την επίτευξη των στόχων».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.