Η Energean, αναφέρει δελτίο Τύπου, γίνεται η πρώτη εισηγμένη στο Λονδίνο εταιρεία έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων, που δεσμεύεται στην εκστρατεία του Οργανισμού Ηνωμένων εθνών (Ο.Η.Ε.), “Business Ambition for 1.5°C: Our Only Future”, για συγκράτηση της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη κατά 1,5 βαθμό Κελσίου, σε σχέση με το επίπεδο της προβιομηχανικής εποχής. Η εκστρατεία εγκαινιάζεται στο πλαίσιο της 25ης ετήσιας συνόδου του Ο.Η.Ε. για την κλιματική αλλαγή, η οποία πραγματοποιείται, από τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 στη Μαδρίτη. Η εκστρατεία καλεί τους ηγέτες των επιχειρήσεων, να θέσουν τους υψηλότερους στόχους, για μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων στη βάση της έκθεσης της διακυβερνητικής επιτροπής για την αλλαγή του κλίματος, για αύξηση της θερμοκρασίας κατά 1,5 βαθμό Κελσίου, καθώς και για επίτευξη του στόχου για εκπομπή μηδενικών ρύπων έως και το 2050.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, η Energean θέτει στόχους με βάση επιστημονική μεθοδολογία σε όλη την αλυσίδα των δραστηριοτήτων της και, παράλληλα, δεσμεύεται για μηδενικές εκπομπές ρύπων έως και το 2050. Ο Μαθιός Ρήγας, διευθύνων σύμβουλος της Energean, δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία Global Compact του Ο.Η.Ε. και ιδιαίτερα χαρούμενοι, που διαδραματίζουμε ένα ηγετικό ρόλο στον τομέα μας, όχι μόνο υποστηρίζοντας την εκστρατεία “Business Ambition for 1.5°C: Our Only Future”, αλλά και δεσμευόμενοι για μηδενικές εκπομπές ρύπων έως και το 2050. Η Energean αναδεικνύεται σε ηγέτιδα εταιρεία έρευνας και παραγωγής στη Μεσόγειο, με δέσμευση για μείωση των ρύπων και με προσήλωση στην ατζέντα της βιώσιμης ανάπτυξης».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.