Η Energean βραβεύτηκε για τις δράσεις της κατά της πανδημίας

0

Για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία COVID-19, βραβεύθηκε η Energean, στο πλαίσιο των Bravo Sustainability Dialogues & Awards 2021 και, ειδικότερα, στην κατηγορία «Κοινωνία». H βράβευση ανακοινώθηκε την Δευτέρα 31 Μαϊου 2021 από την Τίτα Μαρτσώνη, Sustainability Coordinator του Quality Net Foundation, στην διαδικτυακή εκδήλωση «Υγεία και ποιότητα ζωής», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας της Bravo Sustainability Week 2021. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, η Energean ανέλαβε σειρά πρωτοβουλιών, όπως η καμπάνια «Energize with Energean», στο πλαίσιο της οποίας:

  1. Συγκεντρώθηκαν πόροι που διατέθηκαν για τα εθνικά συστήματα υγείας στις χώρες όπου η εταιρεία δραστηριοποιείται.
  2. Υποστηρίχθηκε η ευρεσιτεχνία του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που, σε συνεργασία με το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του «Αχιλλοπούλειου» Γενικού Νοσοκομείου Βόλου και την start-up εταιρεία 3D εκτυπώσεων «TED3D», προχώρησαν στην παραγωγή επαναχρησιμοποιούμενων «Ασπίδων προστασίας προσώπου» για φορείς σε όλη την χώρα, το προσωπικό των οποίων βρίσκεται στο επίκεντρο της μάχης κατά του κορονοϊού. H Energean διασφάλισε την διάθεση ικανού αριθμών ασπίδων για φορείς των περιοχών στις οποίες δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, δηλαδή στην Καβάλα, στην Ηλεία και στα Ιωάννινα.
  3. Η εταιρεία συμμετείχε στην δωρεά μιας σύγχρονης διαγνωστικής συσκευής μοριακού ελέγχου (PCR) για το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, η οποία κατά τους μήνες του περυσινού καλοκαιριού, χρησιμοποιήθηκε για τις αυξημένες ανάγκες του Κέντρου Υγείας του Πρίνου στην Θάσο.
  4. Η Energean ανέλαβε και μία σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων για τα εθνικά συστήματα υγείας του Ισραήλ και της Αίγυπτου, ενώ δώρισε τρόφιμα και στον Ερυθρό Σταυρό στο Μαυροβούνιο.
  5. Στο πλαίσιο της καμπάνιας Energize with Energean ενεργοποιήθηκαν εργαζόμενοι και φίλοι της Energean, περνώντας το μήνυμα της ενεργούς συμμετοχής στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε μία σειρά προγραμμάτων και εκδηλώσεων για τους εργαζόμενους της εταιρείας και τις οικογένειές τους, τα οποία είχαν στόχο να υποστηρίξουν ψυχικά και σωματικά τους συμμετέχοντες στην διάρκεια της πανδημίας, αλλά και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για έναν πιο υγιεινό και ασφαλή τρόπο ζωής.

Η Ίλια Ρήγα, υπεύθυνη του τμήματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Energean, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την αναγνώριση της προσπάθειάς μας και την βράβευση της Energean από το QualityNet Foundation, στο πλαίσιο των Bravo Sustainability Dialogues & Awards 2021. Επιδιώξαμε να στηρίξουμε τις δομές και τους συμπολίτες μας που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας, η οποία, δυστυχώς, είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές στην χώρα μας και εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο. Το δίδαγμα από αυτή την προσπάθεια ήταν, ότι σαφώς μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα, όταν επιχειρήσεις, δημόσιοι φορείς και κοινωνία συνεργαζόμαστε μεταξύ μας και στην Energean δεσμευόμαστε ότι όλες οι δράσεις μας θα ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο, με στόχο, πάντα, την βιώσιμη ανάπτυξη και ένα καλύτερο μέλλον για όλους».

Στο Bravo Sustainability Week 2021, δίνεται το ετήσιο ραντεβού όλων των υπεύθυνων Οργανισμών, οι οποίοι παρουσιάζουν τις δεσμεύσεις τους και τις πρωτοβουλίες βιώσιμης ανάπτυξης που αναπτύσσουν, των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι καταθέτουν τις προτάσεις τους, για την δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου και των ενεργών πολιτών, οι οποίοι μαζί με τις επιτροπές αξιολόγησης συμμετέχουν στην ανάδειξη των πρωτοβουλιών που υποστηρίζουν ένα βιώσιμο μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.