Η Energean βραβεύεται, για 2η συνεχόμενη χρονιά, για την καλύτερη στρατηγική σε περιβάλλον, κοινωνία και εταιρική διακυβέρνηση

0

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Energean βραβεύεται για την καλύτερη ενεργειακή στρατηγική στην Ευρώπη (Best ESG Energy Growth Strategy Europe 2020) σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης (Environmental, Social, Governance-ESG) από τον Οργανισμό CFI.co (Capital Finance International). Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, στο σκεπτικό της βράβευσης, οι κριτές αναφέρονται στην δραστηριότητα της εταιρείας σε εννέα (9) χώρες, στην στράτευσή της για την υλοποίηση των δεκαεπτά (17) στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) και στην δέσμευσή της για μηδενικό ισοζύγιο σε εκπομπές αερίων θερμοκηπίου έως και το 2050, ενώ επισημαίνουν χαρακτηριστικά τα εξής:

-H εταιρεία ακολουθεί τις συστάσεις του Task Force on Climate Related Financial Disclosure, που καθορίζουν τον τρόπο δημοσιοποίησης στοιχείων σε θέματα πολιτικής για το κλίμα και με βάση την πρωτοβουλία του Carbon Disclosure Project έχει συμπεριληφθεί στο 1/3 των επιχειρήσεων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων με την καλύτερη αξιολόγηση.

-Με την εξασφάλιση της ηλεκτροδότησης του «Πρίνου» από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η εταιρεία πέτυχε να μηδενίσει τις έμμεσες εκπομπές Scope 2 αερίων θερμοκηπίου που προέρχονται από την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας και να μειώσει σημαντικά τις συνολικές εκπομπές στο πλαίσιο του Scope 1, δηλαδή τους ρύπους που εκπέμπονται άμεσα από δραστηριότητες άμεσα ελεγχόμενες από μία επιχείρηση.

-Η εταιρεία έχει ως άμεσο στόχο, να μειώσει την ένταση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στο μισό του μέσου όρου της βιομηχανίας έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων.

-Επιπλέον, η εταιρεία απασχολεί εργαζόμενους με συνολικά 23 διαφορετικές εθνικότητες, ενώ το 1/3 της διοίκησής της αποτελείται από γυναίκες.

-Τέλος, η Energean έχει ως προτεραιότητα την ευημερία των εργαζομένων της και προάγει την υιοθέτηση υγιεινών συνθηκών και τρόπου ζωής μέσα από μία σειρά δραστηριότητες και online προγράμματα, με έμφαση και στα προβλήματα που δημιουργεί η πανδημία COVID-19.

Σε κοινή τους δήλωση, ο διευθυντής υγείας, ασφάλειας και περιβάλλοντος, Βασίλης Τσέτογλου και η επικεφαλής του τμήματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, Ίλια Ρήγα, ανέφεραν τα εξής: «Αποτελεί μεγάλη τιμή και χαρά για όλους μας στην Energean, η δεύτερη συνεχόμενη βράβευση της εταιρείας από τον CFI.co για την καλύτερη ενεργειακή στρατηγική σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης στην Ευρώπη. Είναι σίγουρα μία δικαίωση των προσπαθειών της διοίκησης και των εργαζομένων μας σε καθημερινή βάση, που καθιστά ακόμα πιο ισχυρή την δέσμευσή μας για την επίτευξη των στόχων που έχουμε θέσει, ώστε να αποτελούμε μία εταιρεία πρότυπο όχι μόνο για την βιομηχανία έρευνας και ανάπτυξης υδρογονανθράκων, αλλά για το επιχειρείν συνολικά. Ευχαριστούμε θερμά τους κριτές του CFI.co για την αναγνώριση του ήθους της Energean και της πρακτικής εφαρμογής του στην καθημερινότητα του Οργανισμού μας».

Ο CFI.co, είναι ένας Οργανισμός έντυπων και ψηφιακών Μέσων Ενημέρωσης με έδρα το Λονδίνο και έμφαση στους τομείς των επιχειρήσεων, των χρηματοδοτήσεων και της οικονομίας. Έχει θεσπίσει ένα πρόγραμμα βραβεύσεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για πρόσωπα και Οργανισμούς, που συνεισφέρουν σημαντικά στην σύγκλιση των οικονομιών και στην δημιουργία ωφελειών για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη (Stakeholders) στις κοινωνίες που επηρεάζονται από την δραστηριότητά τους.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.