Το είχαμε επισημάνει, μετά την παρουσίαση της επένδυσης στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος», που έγινε στο Επιμελητήριο Καβάλας, ότι η τοποθέτηση του αλλοδαπού διευθύνοντα συμβούλου της Fraport Ελλάς για τη σχέση με την Egnatia Aviation, ήταν αρνητική. Ο προβληματισμός μας επαληθεύτηκε, με την ανακοίνωση των προέδρων της Δημοτικής Κοινότητας Αμυγδαλεώνα, Δημήτρη Πουρσαϊτίδη και των Τοπικών Κοινοτήτων Πολύστυλου-Δάτου, Θεοχάρη Σαλτζίδη, οι οποίοι αναφέρουν ότι η Egnatia Aviation υπομένει τη φοβερή πίεση από τη Fraport, που αφενός βάζει περιορισμούς στη λειτουργία της σχολής πιλότων στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» και αφετέρου, δεν επιτρέπει την μεταφορά της στο παλιό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας των πτήσεων. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Τον τελευταίο καιρό γράφονται πράγματα και γεγονότα, είτε δια του ηλεκτρονικού Τύπου, είτε δια δημοσιευμάτων, που έχουν σχέση με το καμάρι μας, ουσιαστικά, που είναι η Egnatia Aviation, μία καταξιωμένη αεροπορική εταιρεία με εκπληκτικές δυνατότητες ως φυτώριο επαγγελματιών και ερασιτεχνών πιλότων, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και οικουμενικά. Μας διακατέχει, μέχρι στιγμής, ένα πλέγμα ενοχής, διότι η Καβάλα και η περιοχή της καρπούνται τεράστια οικονομικά και πολιτιστικά οφέλη, καθότι στα πέρατα της γης, είναι γνωστή η ύπαρξη και η προσφορά της λαμπρής αυτής σχολής.

Η αγορά της Καβάλας τονώνεται υπέρ δεόντως από την παρουσία της και όμως, δεν έτυχε της δέουσας υποστήριξης από τους παράγοντες της Καβάλας. Δυστυχώς, η σχολή υπομένει τις φοβερές πιέσεις της Fraport, η οποία δεν την αφήνει να «αναπνεύσει» ζητώντας υπέρογκα ποσά εντός του κατοχικού αεροδρομίου της Χρυσούπολης και μη επιτρέποντας την μεταφορά της στο αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα, το οποίο παραμένει νεκρό κι αναγκάζεται προς μερική αποδημία και δη προς δυτικά σε αεροδρόμιο της δυτικής Μακεδονίας.

Εμείς, ως εκπρόσωποι των κατοικούντων γύρω από το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα, προτιθέμεθα με τις μικρές μας δυνάμεις, να υψώσουμε το ανάστημα και τη φωνή μας, για την παραμονή και επέκταση της σχολής αυτής στο δικό μας τόπο, στο δικό μας αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα και στεντόρεια τη φωνή να αφυπνίσουμε όλους τους φορείς της πόλης, από ταγούς, όπως βουλευτές, περιφερειάρχη, αντιπεριφερειάρχες, δημάρχους, Εμπορικούς Συλλόγους, προέδρους Επιμελητηρίων, Σωματεία Ταξί και Λεωφορείων, Δικηγορικούς Συλλόγους. Διότι, είναι κρίμα, λυπηρό και καταστροφικό, όταν οι επενδυτές, σαν τους Λυμπεράκη-Ζωγραφάκη, οι οποίοι στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα διαφημίζουν την Καβάλα με την εταιρεία τους και τις φυσικές καλλονές της, αναγκάζονται, με πίκρα και απογοήτευση, να στρέψουν αλλού το βλέμμα και τα χέρια.

Καιρός η δική μας ενέργεια να αφυπνίσει όλους τους παραπάνω φορείς και όλοι μαζί, σαν μία γροθιά, με θέληση ισχυρά και γνωστοποίηση του θέματος προς κάθε κατεύθυνση, να πετύχουμε την παραμονή της σχολής στον τόπο μας, την μεταφορά της στον Αμυγδαλεώνα και την περαιτέρω πρόοδο της σχολής, για λόγους που και τον τόπο μας ωφελούν και την ιστορία του μεταδίδει και το όνομα του λαμπρύνουν».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.