• Η Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019, είναι ένα ακόμα ιστορικό ορόσημο για την Ελλάδα, αλλά αρνητικό κατά την άποψη μας. Είναι μία ακόμα «μαύρη σελίδα», θα λέγαμε, στην μακραίωνη και συνήθως ταραγμένη πορεία της χώρας. Η διαφαινόμενη κύρωση της «συμφωνίας των Πρεσπών», από την πλειοψηφία των βουλευτών του Κοινοβουλίου, την ημέρα αυτή «θ’ ανοίξει τον ασκό του Αιόλου». Η αποσταθεροποίηση στα Βαλκάνια, που άρχισε από την πρώην Γιουγκοσλαβία, θα μεταφερθεί νοτιότερα. Δεν είναι τυχαίο ότι, στην Ελλάδα που βρισκόταν σε ανάκαμψη επιβλήθηκε η σκληρότατη οικονομική επιτροπεία (μνημόνια), η οποία όχι μόνο ανέκοψε την πρόοδο αυτή, αλλά διέλυσε τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της χώρας.
  • Δεν είναι τυχαίο, επίσης, που έπειτα από τη σκληρή αυτή περίοδο των δοκιμασιών, άρχισε η συζήτηση για την ονομασία του κράτους των Σκοπίων και η προσπάθεια των εμπλεκομένων πλευρών για μία «άρον-άρον» συμφωνία. Με τον ελληνικό λαό εξαθλιωμένο, από την πολυετή απάνθρωπη λιτότητα, η αντίσταση θα ήταν μειωμένη (έως ανύπαρκτη). Τα συλλαλητήρια, ωστόσο, απέδειξαν ότι η ελληνική κοινωνία έχει, ευτυχώς, ακόμα σφυγμό, αν και βρίσκεται σχεδόν δέκα έτη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Με τη «συμφωνία των Πρεσπών», όμως, ορισμένοι θέλουν να διακόψουν τη «μηχανική υποστήριξη» και να αποτελειώσουν τον βαρύτατα ασθενή.
  • Είναι απαράδεκτο, θεωρούμε, ο ειδικός διαμεσολαβητής για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων, Μάθιου Νίμιτς, να απειλεί ένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, την Ελλάδα, ότι αν δεν κυρώσει τη «συμφωνία των Πρεσπών» θα έχει συνέπειες (σ.σ. ποιες είναι αυτές άραγε;). Ο ρόλος του ειδικού διαμεσολαβητή, είναι να βοηθήσει στην επίλυση της διαφοράς και να εξασφαλίσει την τήρηση των συμφωνηθέντων. Τι έκανε ο Μ. Νίμιτς όλα τα προηγούμενα έτη, που η κυβέρνηση των Σκοπίων καταστρατήγησε την ενδιάμεση συμφωνία του 1995, αν δεν κάνουμε λάθος, χρησιμοποιώντας στις διεθνείς σχέσεις της, π.χ. στις αθλητικές διοργανώσεις, την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας» αντί της συμφωνημένης «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας»; Τι κάνει σήμερα ο ειδικός διαμεσολαβητής του Ο.Η.Ε., που η κυβέρνηση των Σκοπίων αποφεύγει να εφαρμόσει τη «συμφωνία των Πρεσπών»; Γιατί δεν απειλεί και τους Σκοπιανούς ότι θα έχουν συνέπειες αν δεν τηρήσουν τα συμφωνηθέντα; Γιατί ο Μ. Νίμιτς μεροληπτεί σε βάρος της Ελλάδας;
  • Προφανώς υπάρχει μία συμπαιγνία εναντίον της Ελλάδας, την οποία παρακολουθούν αμέτοχοι ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Είναι πραγματικά πρωτοφανές, οι Οργανισμοί αυτοί να υποστηρίζουν ένα κράτος μη αναγνωρισμένο, που δεν είναι μέλος τους, απέναντι στα συμφέροντα ενός κράτους που τηρεί τους κανόνες του διεθνούς Δικαίου και τις Συνθήκες.
  • Είναι γελοίο, επομένως, ο Μ. Νίμιτς να προειδοποιεί ένα κυρίαρχο κράτος με συνέπειες. Θα προτείνει, δηλαδή, τη διαγραφή της Ελλάδας από τον Ο.Η.Ε.; Ή την αποβολή της από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση; Θα ζητήσει, μήπως, να επιβληθεί οικονομικό εμπάργκο; Έπειτα από μία δεκαετία μνημονίων, το οικονομικό εμπάργκο θα είναι «εκδρομή στην εξοχή» για τους Έλληνες. Απειλεί, μήπως, την Ελλάδα με πόλεμο; Εδώ είμαστε, Μάθιου Νίμιτς, να αντιμετωπίσουμε κι αυτή την πρόκληση. Είναι προτιμότερη, από τον ψυχολογικό πόλεμο και την ταπείνωση. Θα εκπλαγείτε, πάντως, με την απάντηση που θα πάρετε από τον «καθημαγμένο» ελληνικό λαό.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Οι Εφιάλτες πάντα θα κατατρεχουν την χώρα μας. Στις Θερμοπύλες ήταν ένας, σήμερα ήταν 153. Μια ακόμα αποφράδα ημέρα για την πατρίδα μας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.