Οι πρότυπες Εκδόσεις Πηγή και το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, παρουσίασαν το πρώτο συγγραφικό έργο της ανερχόμενης συγγραφέως από την Καβάλα, Χριστίνας Κυριακίδου, με τίτλο: «Έχω λόγο». Ένα εξαιρετικό κείμενο, ένα βιβλίο εμφατικά επίκαιρο, όπου δύο από τις πλέον σύγχρονες κοινωνικές πραγματικότητες, η μονογονεϊκότητα και η μάχη κατά του καρκίνου, συναντιούνται στο ίδιο λογοτεχνικό κείμενο και συνομιλούν ελεύθερα σε πρώτο πρόσωπο.

Το δελτίο Τύπου αναφέρει, ακόμα, τα εξής: «Ένα ημερολόγιο που δημοσιεύεται, μία αφήγηση που συγκλονίζει, μία γλώσσα που καθηλώνει. Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας (Ευγενίου Ιορδάνου και Αριστείδου). Για το βιβλίο μίλησαν, εκτός από τη συγγραφέα, οι: Στέλλα Αργυρίου (εκπαιδευτικός, εξελικτική ψυχολόγος), Κατερίνα Κακιλή (δημοσιογράφος), Κωνσταντίνος Σιμιτσής (δικηγόρος, τέως δήμαρχος Καβάλας). Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Μαρίνα Φιλιππίδου, δικηγόρος, πρόεδρος Λ.Ε.Κ., η οποία παρουσίασε και σύντομα βιογραφικά των ομιλητών, αλλά και της συγγραφέως.

Ο τίτλος του βιβλίου της Χριστίνας Κυριακίδου είναι: «Έχω λόγο». Η ιδιότυπη δημοσίευση του ημερολόγιου της Νόρας φέρνει στο φως τους κλυδωνισμούς της ψυχής και της σκέψης µιας νέας γυναίκας που µεγαλώνει µόνη το παιδί της, παλεύοντας να ισορροπήσει ανάµεσα στη δυσκολία και την αγωνία, την απόγνωση και την ελπίδα, τη λογική και το συναίσθηµα, τη ζωή και τον θάνατο. Μία εξοµολόγηση-οδοιπορικό στον κόσµο των ιδεών και των συναισθηµάτων µιας γυναίκας που διεκδίκησε τη ζωή και πρόλαβε να γευτεί τη χαρά της µέσα από τη µητρότητα και την καταξίωση, αντιµαχόµενη τις δοκιµασίες της τύχης, που σαν αντίζηλος των αντοχών της, επίµονα την προκαλούσαν. Ένας εσωτερικός µονόλογος σε ανοιχτή ακρόαση, ένας λόγος που είχε τον λόγο του να ακουστεί µέσα από την προσωπική γραφή της Νόρας. Ένας λόγος αφορµή για προσωπική ενδοσκόπηση και συναισθηµατική ανασύνταξη.

Η Χριστίνα Κυριακίδου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Γεννήθηκε το 1979 στην Καβάλα, απ’ όπου και έκανε τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα ως υπεύθυνη διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας σε αλλοεθνείς. Λάτρης της ελληνικής γλώσσας, ασχολήθηκε συστηματικά με τη φιλολογική επιμέλεια λογοτεχνικών κειμένων, υπήρξε, για πολλά χρόνια, ειδική σύμβουλος παιδείας και πολιτισμού του Δήμου Καβάλας, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν, συνεργάστηκε με το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ως ιστορικός-ερευνητής, αναπτύσσοντας, παράλληλα, συνεργασίες και με άλλους φορείς σε επίπεδο εκπαιδευτικών προγραμμάτων και έρευνας. Σήμερα, ύστερα από ολιγόχρονη απουσία στη Θεσσαλονίκη λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, επέστρεψε στη γενέτειρά της, όπου και εργάζεται ως δικαστική υπάλληλος. Το πρώτο της συγγραφικό εγχείρημα συνιστά για την ίδια την εκτόνωση της συσσωρευμένης ανάγκης της, για μία ελεύθερη κατάδυση στα απύθμενα βάθη του νου και της ψυχής».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.