Η φωτογραφική έκθεση, των μελών του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης με τον τίτλο: «Ροδόπη» θα βρίσκεται στην Καβάλα, από 21 έως και 25 Νοεμβρίου 2022, στην Παλιά Μουσική (ώρες λειτουργίας: 18:30-20:30). Σύμφωνα με δελτίο Τύπου: «Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης, λειτουργώντας ως πυρήνας πολιτιστικής δράσης στην βόρεια Ελλάδα, τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια παράγει καλλιτεχνικό έργο, με σκοπό την προβολή, την καλλιέργεια και την ανάπτυξη της τέχνης και ειδικότερα της τέχνης της φωτογραφίας.

Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιήθηκε το φωτογραφικό project «ΡΟΔΟΠΗ». Δεκαπέντε φωτογράφοι, μέλη του Κέντρου, αποτύπωσαν φωτογραφικά την οροσειρά της Ροδόπης. Η θεματολόγια της έκθεσης είναι ευρεία, με μοναδικό περιορισμό την γεωγραφική θέση των λήψεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν εντός των ορίων της οροσειράς της Ροδόπης, σε Ελλάδα και Βουλγαρία. Το σύνολο του έργου απαρτίζεται από τοπία, πορτρέτα, αστικό τοπίο, φύση, κτηνοτροφία, ήθη-έθιμα, καθημερινή ζωή, νύχτα, διασκέδαση κ.λπ.

Στόχος του project, είναι η έκδοση φωτογραφικού λευκώματος. Πριν όμως την έκδοση του λευκώματος, αποφασίστηκε μέρος του έργου να παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό μέσα από μία έκθεση φωτογραφίας, που θα ταξιδέψει σε όλες τις πρωτεύουσες των Νομών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Συγκεκριμένα, η έκθεση φωτογραφίας θα παρουσιαστεί στην Σαμοθράκη, στην Αλεξανδρούπολη, στην Κομοτηνή, στην Ξάνθη, στην Καβάλα και στην Δράμα. Σκοπός είναι, με το παρόν έργο να επιτευχθεί η ανάδειξη και προβολή του φυσικού πλούτου της οροσειράς της Ροδόπης, των αξιοθέατων και των μνημείων, του πολιτισμού, της κουλτούρας και της ανθρωπογεωγραφίας της, μέσω της φωτογραφικής τέχνης.

Συμμετέχουν οι: Νίκος Ανδρεαδάκης, Στράτος Βλασακίδης, Γιάννης Γκόγκος, Γεωργία Δημητρίου, Νίκος Ζωάκης, Σωτήρης Ζωάκης, Γιάννης Καλτσεράς, Χρήστος Μαλτέζος, Μιχάλης Μπολιάκης, Γιάννης Μπουλταδάκης, Κατερίνα Παπαπαναγιώτου, Άννα Παρασκευίδου, Γιούλα Πάτση, Ανέζα Σπανοπούλου, Συμεών Χατζηλίδης. Επιμέλεια έκθεσης: Πάνος Κοκκινιάς. Η έκθεση πραγματοποιείται, με την οικονομική υποστήριξη και την αιγίδα του Υπουργείου πολιτισμού και αθλητισμού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.