Με την παράσταση «Η φυλλάδα του Μεγαλέξανδρου», στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων, επαναρχίζει την Κυριακή 9 Αυγούστου 2020 στις 9 το βράδυ το πρόγραμμα του 63ου φεστιβάλ Φιλίππων, μετά την προσωρινή παύση όλων των εκδηλώσεων, λόγω της έξαρσης της πανδημίας του Covid-19.

Πρόκειται για μία σύμπραξη μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (Κ.Θ.Β.Ε.) και του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Καβάλας, στο πλαίσιο του θεσμού του Υπουργείου πολιτισμού και αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός». Βασισμένη στη λαϊκή «παραμυθία» της «Φυλλάδας του Μεγαλέξανδρου», της θρυλικής ιστορίας του βίου, των άθλων και των ταξιδιών του μεγάλου Μακεδόνα στρατηλάτη, που τη δημιούργησε η λαϊκή φαντασία αιώνες μετά τον θάνατό του, αλλά και στους «ντέντεκτιβ» ιστορικούς, Αρριανό και Πλούταρχο, η παράσταση είναι μία συνάντηση με τον πιο γνωστό άγνωστο οικουμενικό. Η επίσημη ιστοριογραφία συνομιλεί με μύθους, θρύλους, μοιρολόγια και εμβατήρια στο πατρογονικό των Αιγών, το αρχαίο θέατρο Φιλίππων και το θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σύνθεση κειμένου: Γλυκερία Μπασδέκη, σε συνεργασία με τον Θοδωρή Γκόνη.

Μεταγραφή αρχαίων κειμένων: Γλυκερία Μπασδέκη

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης

Σκηνικά-κοστούμια: Ματίνα Μέγκλα

Μουσική σύνθεση: Αλέξανδρος Γκόνης

Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Φωτογραφίες: Στράτος Καλαφάτης

Ηθοποιοί: Δημήτρης Κοντός, Ελένη Μαβίδου, Δημήτρης Μανδρινός, Έλενα Μεγγρέλη, Στεφανία Χονδράκη. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Δημήτρης Κυραναστάσης, Στέφανος Παρασκευάς.

Επιστημονική σύμβουλος: Αγγελική Κοτταρίδη

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ. Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο πολιτισμού και αθλητισμού. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο (όπου υπάρχει). Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης. Προκρατήσεις γίνονται στη διεύθυνση: https://digitalculture.gov.gr/2020/07/i-fillada-tou-megalexandrou-apo-to-kratiko-theatro-voriou-ellados/. Είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές κατά την είσοδο και έξοδο από τον χώρο και σε όλη τη διάρκεια της παράστασης.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.