Το εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης», στη Νέα Καρβάλη, αποδείχτηκε πολύ καλή λύση για την προσωρινή φιλοξενία των εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών, που έφταναν από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου στο λιμάνι της Καβάλας. Η σύμβαση της παραχώρησής του, όμως, μεταξύ του Επιμελητηρίου, που είναι ο ιδιοκτήτης και του Δήμου Καβάλας, που είναι ο χρήστης, λήγει την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016. Αυτό σημαίνει, ότι ο εκθεσιακός χώρος πρέπει να εκκενωθεί και να παραδοθεί στην κατάσταση που βρισκόταν πριν τη φιλοξενία των προσφύγων και των μεταναστών.

Την επόμενη ημέρα της εκκένωσης, μία ομάδα εκπροσώπων του Επιμελητηρίου και του Δήμου Καβάλας θα επισκεφτεί το εκθεσιακό κέντρο, για να γίνει η καταγραφή των ζημιών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Άγγελο Τσατσούλη, το οικονομικό μέγεθος είναι σημαντικό και ίσως ξεπεράσει τις πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ, με μία πρόχειρη εκτίμηση. Εκτός από το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα, θα αντικατασταθούν τα πάνελ των περιπτέρων, η μοκέτα, κ.ά. υλικά που καταστράφηκαν. «Είμαι βέβαιος ότι θα συνεργαστούμε καλά με τον Δήμο Καβάλας και θα αποκατασταθούν όλες οι ζημιές», πρόσθεσε στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, που έγινε το βράδυ της Τρίτης 29 Μαρτίου 2016.

Η χρήση του εκθεσιακού κέντρου για τη φιλοξενία των προσφύγων και των μεταναστών, ήταν ο λόγος που η διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης αποφάσισε να ματαιώσει τη διεξαγωγή της έκθεσης «SYNERGIA» στην Καβάλα. Η απόφαση αυτή ενόχλησε τον Α. Τσατσούλη, ο οποίος δήλωσε ότι: «Αν είναι να γίνει η έκθεση αλλού, το Επιμελητήριο Καβάλας δεν θα συμμετέχει. Και καλώ τους Καβαλιώτες επιχειρηματίες να απέχουν. Εμείς ήμασταν έτοιμοι να φιλοξενήσουμε την έκθεση στην Καβάλα. Το Επιμελητήριο είναι ένας θεσμός και οφείλουν να τον σέβονται».

Αντιθέτως, το Επιμελητήριο Καβάλας θα συμμετέχει στην έκθεση που διοργανώνει το Επιμελητήριο Ξάνθης (σ.σ. αρχίζει την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016), γιατί έχει ηθική υποχρέωση να τη στηρίξει, όπως το Επιμελητήριο Ξάνθης συμμετείχε στην KavalaExpo. Αξίζει να σημειωθεί, ακόμα, ότι από το 2012 έως το 2015, όπως ανέφερε ο Α. Τσατσούλης, επιτεύχθηκε μείωση των λειτουργικών δαπανών του Επιμελητηρίου Καβάλας κατά σαράντα τοις εκατό. «Πρέπει να είστε υπερήφανοι γι’ αυτό που πετύχαμε», είπε ο πρόεδρος, απευθυνόμενος προς τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ενώ συμπλήρωσε ότι τα όποια έσοδα θα έχει το Επιμελητήριο στο μέλλον, θα αξιοποιηθούν με καλύτερες υπηρεσίες και παροχές προς τους επιχειρηματίες που είναι μέλη του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.