-Η ανακοίνωση ότι θα είναι υποψήφια δήμαρχος Καβάλας η Αναστασία Ιωσηφίδου, μου έδωσε ελπίδα για τον ευλογημένο τόπο που ζούμε, καρντάσια, αλλά δεν μπορεί να «φύγει μπροστά». Δεν το κρύβω ότι ήμουν (και είμαι) πολύ προβληματισμένος από τα πρόσωπα που ασκούν διοίκηση και ουσιαστικά διαφεντεύουν τις τύχες της Καβάλας. Ο πήχης έχει χαμηλώσει πολύ, για να μπορούν οι μέτριοι τοπικοί άρχοντες να τον υπερπηδήσουν!

-Όπως στην Ελλάδα, έτσι και σε τοπικό επίπεδο, κυβερνούν οι ατάλαντοι και οι μειοψηφίες! Διότι, τους ατάλαντους επιλέγουν οι «ομάδες» και οι «παρέες», για να τους ψηφίσουν, πάλι, οι λίγοι που προσέρχονται στην κάλπη για τα δικά τους (ατομικά) συμφέροντα.

-Θεωρώ, καρντάσια, ότι η Αναστασία δεν είναι επιλογή μιας «παρέας», ή κάποιας πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής «κάστας». Βεβαίως έχει την πολιτική της ταυτότητα, αλλά δεν θα είναι η «σημαία» στον προεκλογικό αγώνα. Και πολύ περισσότερο, όταν εκλεγεί δήμαρχος. Ο στόχος της Αναστασίας δεν είναι να προσφέρει τον Δήμο Καβάλας ως «λάφυρο» σε ένα κόμμα, ή μία «ελίτ» πολιτική, κοινωνική, οικονομική.

-Δεν είναι μία ανεξάρτητη υποψηφιότητα, αλλά είναι μία ασυμβίβαστη προσωπικότητα. Δεν συμβιβάζεται με το άδικο και με την καταπάτηση των συμφερόντων του Δήμου. Το απέδειξε ως πρόεδρος της «Δημωφέλεια» και συνεχίζει ως δημοτική σύμβουλος της «αντιπολίτευσης» στην τρέχουσα δημοτική περίοδο. Είναι «εγγύηση», επομένως, για την προστασία του κύρους του Δήμου, απέναντι σε οποιονδήποτε το προσβάλλει.

-Αρκεί αυτό, για να εκλεγεί δήμαρχος; Και για να γίνει μία πετυχημένη δήμαρχος;. Σαφώς όχι. Χρειάζονται κι άλλοι παράγοντες. Ο κυριότερος, κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι οι συνεργάτες. Ο δήμαρχος που έχει ικανούς συνεργάτες και δεν φοβάται μήπως τον επισκιάσουν και του «κλέψουν την δόξα», θα πετύχει στο έργο του!

-Ο Θίοντορ, για παράδειγμα, επέλεξε οι συνεργάτες του να είναι χαμηλότερου προφίλ, για να τους ελέγχει απολύτως και να επιβάλλει την βούλησή του. Αλλά, η διαχείριση ενός Δήμου, δεν είναι ρεσιτάλ για ένα βιολί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.