• Είναι λογικό και αναμενόμενο, τώρα που μπήκαμε στην «τελική ευθεία» για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, οι υποψήφιοι να εντείνουν την προεκλογική τους προσπάθεια και να ανεβάζουν τους τόνους της αντιπαράθεσης. Στην αντιπαράθεση αυτή, είναι αναμενόμενο επίσης, να εμπλακεί και η κεντρική διοίκηση, για να αποκομίσει τα δικά της πολιτικά οφέλη.
  • Κατά την άποψη μας, η παρέμβαση της υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, αυτός είναι ο τίτλος που φέρει κι ας αποφεύγει να το πει χρησιμοποιώντας τον γενικόλογο γεωγραφικό προσδιορισμό «βόρεια Ελλάδα», στη μάχη της διεκδίκησης του Δήμου Καβάλας, έχει καθαρά προεκλογικό χαρακτήρα. Αναρωτιόμαστε, ωστόσο, εάν στοχεύει να ενισχύσει τον υποψήφιο που έχει τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.), η να πλήξει τη νυν δήμαρχο Καβάλας. Από αυτά που είπε σε συνέντευξη που έδωσε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, συμπεραίνουμε το δεύτερο.
  • Δεν μας προκαλεί έκπληξη, διότι ο εν ενεργεία δήμαρχος και μάλιστα της πρώτης θητείας, έχει το προβάδισμα για τη νίκη έναντι των υπολοίπων υποψηφίων. Δεν είναι καθόλου τυχαία, λοιπόν, η συνέντευξη που έδωσε η φιλτάτη υπουργός, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, η οποία όταν θα μιλήσει στα Μέσα Ενημέρωσης της πόλης που ζει, θα πλέξει το εγκώμιο της υποψηφιότητας της προκατόχου της, Κατερίνας Νοτοπούλου, στον Δήμο Θεσσαλονίκης.
  • Η δήμαρχος Καβάλας είχε από την αρχή απέναντι της όλο τον κομματικό μηχανισμό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και την κυβέρνηση. Η επίθεση που δέχτηκε από την υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Άλλωστε, η σχέση της δημάρχου με την κυβέρνηση, δεν ήταν ποτέ ανέφελη.
  • Η Ελευθερία Χατζηγεωργίου επιχειρεί να στρέψει την προσοχή των ψηφοφόρων στον Δήμο Καβάλας σε συγκεκριμένα ζητήματα, στα οποία γίνεται ενορχηστρωμένη κριτική από κυβερνητικούς παράγοντες και την μειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. Η άποψη που παρουσιάζει, ωστόσο, δεν πείθει. Επαναλαμβάνει αυτά που έλεγαν η Κατερίνα Νοτοπούλου και οι βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Καβάλας.
  • Σχετικά με το παλιό στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» δήλωσε ότι και ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμένος, δηλαδή: «Αν η δήμαρχος μας πει ότι το θέλει για συγκεκριμένους λόγους τόσο εγώ, όσο και ο κύριος Αποστολάκης (σ.σ. ο διάδοχος του Π. Καμένου), έχουμε τη διάθεση να προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για να γίνει αυτό». Η υπουργός «έχασε επεισόδιο», μάλλον λόγω της ελλιπούς ενημέρωσης επί του θέματος από τους συνεργάτες της. Ο Δήμος Καβάλας δεν διεκδικεί το παλιό στρατόπεδο «Ασημακοπούλου»! Η διεκδίκηση έπαψε, από την ημέρα που το στρατόπεδο έγινε μόνιμο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. Η κυβέρνηση, επομένως, έδωσε τη χρήση που ήθελε εκείνη και αγνόησε τον Καβαλιώτικο λαό.
  • Όσον αφορά το παλιό νοσοκομείο, δήλωσε ότι τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας, είναι θετικά στην μετατροπή του σε εστίες φιλοξενίας φοιτητών (σ.σ. του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας). Να είναι βέβαιη η υπουργός, ότι αν τα Υπουργεία καταθέσουν ολοκληρωμένο φάκελο, η διοίκηση του Δήμου Καβάλας, που είναι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου σε ποσοστό 80%, θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για να ξεμπλοκάρει το ζήτημα!
  • Τέλος, για την μικροπολιτική σκοπιμότητα της δημοτικής αρχής και ειδικότερα της δημάρχου Καβάλας στο ζήτημα της αποκατάστασης της ζημιάς στη γέφυρα της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού και κατ’ επέκταση της κυκλοφοριακής ομαλότητας στην πόλη, μπορεί η υπουργός Μακεδονίας-Θράκης να φανεί χρήσιμη, αν πάρει τηλέφωνο τον ομόλογό της στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με τον οποίο έχουν τη διάθεση να παραχωρήσουν το στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» στον Δήμο Καβάλας, ώστε να απαντήσει σύντομα θετικά στο αίτημα για συνδρομή του ελληνικού στρατού, με την κατασκευή γέφυρας τύπου Baileys. Τα υπόλοιπα είναι… για προεκλογική κατανάλωση!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.