Δεν θέλει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης να συμμετάσχει στην επιτροπή που πρότεινε ο Περιφερειάρχης Χρ. Μέτιος να συγκροτηθεί, προκειμένου να εξετάσει το ζήτημα της συνένωσής του με το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.  Η δικαιολογία του Αντιπρύτανη του ΔΠΘ ήταν πως αυτό δεν μπορεί να γίνει αν δεν υπάρχει στην επιτροπή και εκπροσώπηση του Υπουργείου Παιδείας. Και βέβαια ήταν δικαιολογία, δεδομένου ότι είναι γνωστή η θέση του Υπουργείου, το οποίο θέλει το ΤΕΙ ΑΜΘ να συνενωθεί με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Μπορεί το Υπουργείο να έχει τους δικούς του λόγους που έχει αυτή την κατεύθυνση, ωστόσο, εμείς που πονούμε αυτόν τον τόπο, θα πρέπει να δούμε ποιο είναι τελικά το συμφέρον της ευρύτερης περιοχής μας. Σε μια πιθανή συνένωση του ΤΕΙ ΑΜΘ, με το ΤΕΙ Σερρών και το Διεθνές Πανεπιστήμιο, δεν θα ζημιώσει μόνο το ΤΕΙ μας, αφού θα είναι η ουρά του συνενωμένου Πανεπιστημίου, αλλά και το Δημοκρίτειο, αφού θα εμφανιστεί αποδυναμωμένο, χωρίς ένα Τεχνολογικό ίδρυμα, την ώρα που το Διεθνές θα έχει συνενωθεί με δυο τέτοια ιδρύματα.

Προφανώς, ο λόγος είναι, το ότι πάντα το ΔΠΘ, αποδεχόταν το κόμπλεξ της Πολυτεχνικής του σχόλης, έναντι του ΤΕΙ ΑΜΘ, το οποίο ακαδημαϊκά το θεωρεί υποδεέστερο. Είναι, όμως γνωστό, ότι το ΤΕΙ ΑΜΘ, είναι απ’ αυτά που έχουν ξεχωρίσει, με διεθνείς συνεργασίες και προγράμματα, με μεταπτυχιακά ιδιαίτερα σημαντικά και με μια διεθνή αναγνώριση που έχει. Ας ελπίσουμε, ότι θα βρεθεί τρόπος αν γίνει αυτή η συνένωση, γιατί, οτιδήποτε άλλο δεν συμφέρει ούτε το ΔΠΘ, ούτε το ΤΕΙ Καβάλας, ούτε τον τόπο μας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.