Τη λήψη μέτρων για την προφύλαξη των εργαζομένων, των επιβατών στα πλοία και των κατοίκων του νησιού, από τη διασπορά του κορονοϊού, ζητάει η Τοπική Επιτροπή Θάσου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (Κ.Κ.Ε.). Στο δελτίο Τύπου που απέστειλε αναφέρονται τα ακόλουθα: «Με ανακοίνωσή μας, ήδη από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, απαιτούσαμε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την προστασία των κατοίκων του νησιού από την πανδημία. Σήμερα, ανακοινώθηκε και η δυσάρεστη κατάσταση που διαμορφώθηκε στην περιοχή της Ξάνθης. Το γεγονός αυτό, προκάλεσε μεγαλύτερη ανησυχία στους κατοίκους του νησιού, γιατί πολλοί εργαζόμενοι έρχονται από τα χωριά της Ξάνθης που φαίνεται να υπάρχει διασπορά του κορονοϊού. Η τραγική κατάσταση του συστήματος υγείας στο νησί είναι δεδομένη. Στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο Κέντρου Υγείας Πρίνου δεν έχουν διατεθεί από το κράτος, καν, τα απαραίτητα και κατάλληλα προστατευτικά μέσα.

Παράλληλα, δεν υπάρχει κανένας έλεγχος σε όσους έρχονται στο νησί. Ούτε θερμομέτρηση, ούτε τεστ γίνονται, την ίδια ώρα που δεν τηρείται και κανένα μέτρο προστασίας στα πλοία κατά την μετακίνησή τους. Είναι υποκριτικό να μιλάει η κυβέρνηση για μέτρα περιορισμού και την ίδια ώρα, να μην παίρνει μέτρα για τη συγκεκριμένη κατάσταση που διαμορφώνεται στους χώρους δουλειάς και γενικότερα στο νησί. Και για την προστασία των εργαζομένων και συνολικά των κατοίκων του νησιού πρέπει να σταματήσει άμεσα κάθε δραστηριότητα που δεν είναι άκρως αναγκαία, που βάζει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Να ενισχυθεί το Κ.Υ. Πρίνου με το αναγκαίο προσωπικό με μόνιμες συμβάσεις, εξοπλισμό και τα κατάλληλα μέσα προστασίας για το προσωπικό. Αντίστοιχα και τα υπόλοιπα νοσοκομεία. Οι προσλήψεις που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση δεν αρκούν. Να υπάρχουν μέτρα προστασίας στα καράβια, με συχνές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους που κινούνται το πλήρωμα και οι επιβάτες. Να επιβιβάζονται σε κάθε δρομολόγιο το 1/3 των επιβατών που κανονικά επιτρέπεται, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός στους χώρους. Να υπάρχουν όλα τα είδη προστασίας, αντισηπτικά, μάσκες, γάντια και για τους επιβάτες και για τους ναυτεργάτες.

Να γίνονται μαζικά τα τεστ στο πληθυσμό ιεραρχώντας τους εργαζόμενους που δουλεύουν σε μεγάλους εργασιακούς χώρους και σε όσους υπάρχει πιθανότητα να έχουν έρθει σε επαφή με πιθανό, ή επιβεβαιωμένο κρούσμα. Η κυβέρνηση να προστατέψει τους εργαζόμενους, να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία, που τόσο καιρό ξεζουμίζει τους εργαζόμενους και τώρα σε αυτή την κρίση θέλει, κυριολεκτικά, να τους πεθάνει. Τα μέτρα που ανακοίνωσε είναι ανεπαρκή. Τώρα άμεσα μέτρα για τους εργαζόμενους που πλήττονται, αλλά και τους χιλιάδες εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους που δεν θα δουλέψουν φέτος στον τουρισμό και έχουν μείνει χωρίς καθόλου εισόδημα και καμία πρόβλεψη. Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει μέτρα τώρα».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.