-Αν δεν κάνουμε λάθος, ο Σύνδεσμος των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών (Π.Α.Ε.) της Super League 2, ζήτησε από την Π.Α.Ε. Αθλητικός Όμιλος «Καβάλα» 1965, να καταθέσει έως και τις 12 Οκτωβρίου 2021 μία «λίστα» με μίνιμουμ αριθμό επαγγελματικών συμβολαίων, εννέα νομίζουμε, προκειμένου να συμπεριληφθεί στην κλήρωση των αγώνων του πρωταθλήματος της περιόδου 2021-2022, την οποία έκανε μία εβδομάδα νωρίτερα! Η Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα» 1965 ανταποκρίθηκε και απέστειλε εγκαίρως την λίστα των ποδοσφαιριστών που ζητήθηκε από την διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος. Ωστόσο, την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021, αφού πέρασαν οκτώ ημέρες, ο Σύνδεσμος δεν απάντησε και ανακοίνωσε το πρόγραμμα των αγώνων της 1ης αγωνιστικής ημέρας και την ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος (30-31 Οκτωβρίου 2021), χωρίς την συμμετοχή του Α.Ο.Κ.! Για μία ακόμα φορά, οι παράγοντες που διαχειρίζονται την μιζέρια του ελληνικού ποδοσφαίρου κορόιδεψαν τον Α.Ο.Κ. και τους Καβαλιώτες. Είναι ξεκάθαρη η συμπαιγνία της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού, της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.), της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.) και του Συνδέσμου των Π.Α.Ε. της Super League 2, σε βάρος της πόλης και της ομάδας ποδοσφαίρου αυτής.

-Εάν εκκινήσει στις 30 Οκτωβρίου 2021 το πρωτάθλημα, θα μας επιτρέψετε να διατηρούμε σοβαρή αμφιβολία γι’ αυτό, η ομάδα ποδοσφαίρου της Καβάλας δεν θα συμμετάσχει. Η αγωνιστική περίοδος 2021-2022 θα μείνει «κενή» στην ιστορία του Α.Ο.Κ.! Συνάδελφος δημοσιογράφος ανέφερε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, ότι είναι μία «μαύρη σελίδα» στην ιστορία του συλλόγου. Εννοούσε πως είναι μία πολύ δυσάρεστη στιγμή και θα συμφωνήσουμε. Θεωρούμε, ωστόσο, ότι η απόφαση να μην συμμετάσχει σε κανένα πρωτάθλημα, πλην αυτού της Super League 2, δεν πάρθηκε από τον ιδιοκτήτη της Π.Α.Ε. «ελαφρά τη καρδία». Είναι μία απόφαση με μεγάλο ρίσκο, αλλά πιστεύουμε ορθή!

-Ο Α.Ο.Κ. απέφυγε την διάλυση, που θα ήταν κυριολεκτικά «μαύρη σελίδα» στην ιστορία του, με την άρνηση να δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας, δηλαδή να υποταχθεί στην βούληση της τρόικας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Συγχρόνως, διατήρησε ζωντανή την ελπίδα να πάρει αυτό που δικαιούται, την συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Super League 2, με την νομική οδό. Η προσπάθεια δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί και οι φίλαθλοι να μην αισθάνονται στεναχωρημένοι γιατί ανακοινώθηκε η έναρξη του πρωταθλήματος. Το άθλιο και σαθρό οικοδόμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει καταρρεύσει. Τα πρωταθλήματα είναι παρωδία, αφού δεν συμμετέχουν τα σωματεία που δικαιούνται, αλλά εκείνα που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της τρόικας.

-Ο «πόλεμος» δεν χάθηκε. Η νέα αποβολή του Α.Ο.Κ. από επαγγελματική κατηγορία έχει τους αυτουργούς που προαναφέραμε και όλους εκείνους που έδρασαν παρασκηνιακά. Θα είμαστε ειλικρινείς. Εάν ο Α.Ο.Κ. δεν αγωνιστεί σε επίσημη διοργάνωση την περίοδο 2021-2022, δεν θα λυπηθούμε. Είμαστε υπερήφανοι, γιατί κάποιος και συγκεκριμένα ο ιδιοκτήτης της Π.Α.Ε. δεν συμβιβάστηκε με το βρώμικο σχέδιο σε βάρος του συλλόγου. Αλλά ντρεπόμαστε και για την απαθή στάση των τοπικών αρχόντων, που παρακολουθούν, ως ουδέτεροι θεατές, το νέο δράμα που ζει η Καβάλα και ο Α.Ο.Κ. έπειτα από δέκα έτη.


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Όλοι αυτοί έχουν ονοματεπώνυμο κ είναι πλέον γνωστοί στην τοπική κοινωνία. Χτυπώντας τον ΑΟΚ νόμιζαν ότι θα απομακρυναν τον Alex από το να πάρει την ομάδα, οπότε ξεκινώντας από τη Γ Εθνική θα πέρναγε η ομάδα στα χέρια τους αφού ο Καναδός θα είχε χάσει πλέον το ενδιαφέρον του. Αλλά βέβαια τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι, η ΠΑΕ υφίσταται κανονικότατα, δεν διαλύθηκε κ ο αγώνας συνεχίζεται, γιατί είναι μακρύς ο δρόμος για την δικαίωση. ΝΑΙ είμαστε περήφανοι άμα δεν παίξουμε τελικά πουθενά, όπως ήταν περήφανοι εδώ στο Βόλο το 2011 που επίσης δεν είχαν παίξει πουθενά , σε αντίθεση με μας που για πρώτη φορά πήγαμε Δ Εθνική γιατί φοβηθηκαμε. Όμως εδώ στο Βόλο γινόντουσαν πορείες από τους AUSTRIANS BOYS κ είχαν πρόεδρο τον νυν δήμαρχο. Αλήθεια εκεί πάνω έχει μείνει κανένας φίλαθλος που να υποστηρίζει τον ΑΟΚ ή μόνο τα πανό του ΣΦΑΟΚ θυμίζουν ότι κάποτε αυτή η ομάδα είχε οπαδούς; Φοβάμαι ότι η απογοήτευση του Alex θα είναι τεράστια όταν κάποια στιγμή κατέβει ο ΑΟΚ στο γήπεδο να παίξει κ για οπαδούς θα δει καμιά 100ριά 50ρηδες κ 60ρηδες κ θα αναρωτηθεί, “για ποιους πάλευα τόσο καιρό;”.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.