Αυστηρή προειδοποίηση προς εκείνους που χρησιμοποιούν αθέμιτους τρόπους, για να ασκήσουν ψυχολογική βία σε βάρος εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας απευθύνει η διοίκηση της Energean, ενώ καλεί τους τοπικούς άρχοντες και φορείς, να καταδικάσουν τις επιθέσεις που δημιουργούν κλίμα τρομοκράτησης των εργαζομένων.

Στο μήνυμα που απέστειλε η διοίκηση της εταιρείας αναφέρονται τα εξής: «Εδώ και σχεδόν έναν χρόνο, ήδη από την παρουσίαση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου τον Φεβρουάριο του 2021, βρίσκεται σε εξέλιξη μία συνεχής προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων του «Πρίνου». Στην αρχή, στόχος ήταν οι συνάδελφοι που επέλεξαν να πάρουν το πρόγραμμα εθελουσίας. Εδώ και μερικές εβδομάδες, στόχος είναι όσοι εργαζόμενοι του «Πρίνου» δεν σταμάτησαν να εργάζονται, όσοι επέστρεψαν στην εργασία τους, αλλά και όσοι δεν θέλουν να ακολουθήσουν άλλο την επίσχεση εργασίας που έχει αποφασίσει το σωματείο και θέλουν να επιστρέψουν, αλλά δεν το τολμούν.

Στο στόχαστρο, βέβαια, βρέθηκε και η διευθύνουσα σύμβουλος και country manager της Energean στην Ελλάδα, Δρ. Κατερίνα Σάρδη, η οποία δέχθηκε επίθεση στο σπίτι της από την γνωστή οργάνωση «Ρουβίκωνας». Μ;iα επίθεση, που ακόμα περιμένουμε από το σωματείο των εργαζομένων, αλλά και από τα θεσμικά πρόσωπα και τους φορείς της πόλης, να καταδικάσουν, όπως και όλα αυτά τα περιστατικά βίας που ντροπιάζουν την ίδια την περιοχή μας. Σκασμένα λάστιχα και σπασμένα παρμπρίζ σε Ι.Χ. αυτοκίνητα, συνεχής στοχοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πρωτοφανείς χαρακτηρισμοί από μέλη του σωματείου και πρώην εργαζόμενους στον «Πρίνο», απειλές και προσπάθεια εκφοβισμού κατά την διάρκεια μετάβασης στον χώρο εργασίας, συνιστούν, δυστυχώς, μία σχεδόν καθημερινή πρακτική.

Η Energean ήδη αποκαθιστά και θα συνεχίσει να αποκαθιστά τις υλικές ζημιές από τις επιθέσεις σε βάρος εργαζομένων της. Επιπλέον, δεσμεύεται να στηρίξει ηθικά και, βεβαίως, νομικά όλους όσοι είναι θύματα αυτής της αδιανόητης, για κάθε πολιτισμένη κοινωνία, φυσικής και ψυχολογικής βίας. Οι ένοχοι γι’ αυτές τις πράξεις, αλλά και οι προφανείς καθοδηγητές τους, να είναι βέβαιοι ότι θα οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη και θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις ευθύνες τους. Η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζόμενων του «Πρίνου» δεν θα περάσει! Η ανάπτυξη του «Έψιλον» και οι επενδύσεις για το αύριο του «Πρίνου» θα προχωρήσουν! Ο «Πρίνος» γυρίζει σελίδα και στην νέα εποχή έχουν θέση όλοι οι εργαζόμενοι που σέβονται τους κανόνες ασφαλείας, τους κανόνες λειτουργίας και τους συναδέλφους τους!».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.