Τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016, από τις 09:30 έως τις 13:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (οδός Ερυθρού Σταυρού & Βότση 2) στην Καβάλα, θα πραγματοποιηθεί η τελική εκδήλωση του έργου Mare Nostrum. Η πεντάμηνη παράταση που έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο έργο, έως τις 31 Μαΐου 2016, επέτρεψε στο Δήμο Καβάλας να τροφοδοτήσει το «Παρατηρητήριο Παράκτιας Ζώνης» με πληθώρα τεχνικών και διοικητικών πληροφοριών, που καλύπτουν κρίσιμες πτυχές της καθημερινότητας του δημότη. Στο διάστημα αυτό, ο Δήμος Καβάλας τελειοποίησε τη διαδικτυακή πλατφόρμα στην οποία έχουν ήδη αναρτηθεί τα βασικά χωροταξικά δεδομένα της παράκτιας ζώνης, όπως το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, χρήσεις γης, αποφάσεις χωροθέτησης αιγιαλού και περιβαλλοντικά δεδομένα. Παράλληλα, καταχωρήθηκαν οι πλήρεις φάκελοι των ιδιωτικών οικοδομικών αδειών της τελευταίας πενταετίας, καθώς και οι άδειες όλων των δημοτικών κτηρίων.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί η έως τώρα πρόοδος του «Παρατηρητηρίου Παράκτιας Ζώνης» και θα συζητηθούν, με όλους τους εμπλεκομένους φορείς, οι τρόποι συνεργασίας και εμπλουτισμού του Παρατηρητηρίου, που θα επιτρέψουν τη συνέχιση και ενδυνάμωση της λειτουργίας του, με στόχο την προσφορά ολοκληρωμένης ενημέρωσης και την αξιοποίησή του, επ’ ωφελεία της τοπικής κοινωνίας. Η συνεργασία του Δήμου Καβάλας με την τοπική κοινωνία και τους αρμόδιους φορείς, είναι το βασικό συστατικό που θα μετατρέψει το καινοτόμο αυτό εγχείρημα σε εργαλείο αειφόρου και συμμετοχικής ανάπτυξης.
Η συγκέντρωση και η δημοσίευση επικαιροποιημένων δεδομένων από κάθε αρμόδιο φορέα, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών διαβούλευσης, οι οποίες θα υποστηρίζουν την ενεργό συμμετοχή των πολιτών σε θέματα που αφορούν την παράκτια ζώνη, αποτελούν απτά βήματα προς την υλοποίηση του στρατηγικού οράματος για μία βιώσιμη ανάπτυξη, που θα στηρίζεται στην προστασία φυσικών πόρων και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.