OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η «Ταξική Ενότητα», η παράταξη στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο (Ε.Υ.Κ.) Καβάλας που στηρίζεται από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ.), αναφέρει δελτίο Τύπου, κάνει επίμονη προσπάθεια να γίνει διοικητικό συμβούλιο, να συζητήσει και να προκηρύξει 24ωρη απεργία στις 26 Νοεμβρίου 2020. «Τώρα, που είναι ώρα ευθύνης για όλους και το κάλεσμα για πανεργατική απεργία είναι απόλυτη προτεραιότητα για κάθε συνδικαλιστική Οργάνωση, η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ στο Ε.Υ.Κ. κρύβεται.

Μέχρι στιγμής, απεργία αποφάσισαν τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά και Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής, Λάρισας, Ιωαννίνων, Άρτας, Αγρινίου, Ζακύνθου, Κορίνθου, Λαμίας, Λευκάδας-Βόνιτσας, Σάμου, Κεφαλονιάς-Ιθάκης, η γενική συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου. Απεργιακές αποφάσεις έχουν πάρει, επίσης, οι Ομοσπονδίες οικοδόμων, εργαζομένων γάλακτος-τροφίμων-ποτών, μισθωτών Τύπου και βιομηχανίας χάρτου, εργαζομένων στο φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ), κλωστοϋφαντουργίας-ιματισμού-δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), λογιστών, συλλόγων εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ). Επίσης, 24ωρη απεργία αποφάσισε για τους εργαζόμενους του δημοσίου και η εκτελεστική επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Σχεδόν οκτώ μήνες μετά το ξέσπασμα του πρώτου κύματος της πανδημίας, η κυβέρνηση μας άφησε αθωράκιστους μπροστά στο αναμενόμενο δεύτερο κύμα. H υπεύθυνη στάση των εργαζομένων και η αυτοθυσία του νοσηλευτικού προσωπικού συνέβαλε σημαντικά, ώστε τα κρούσματα να είναι στις αρχές Ιουλίου ελάχιστα, ενώ η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε τον χρόνο που της δώσαμε, για να πάρει τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής μας, μέτρα που θα αναχαίτιζαν πιο αποτελεσματικά το επερχόμενο δεύτερο κύμα.

Η πανδημία εξελίσσεται σε μεγάλη ευκαιρία της κυβέρνησης και των εργοδοτών. Την ώρα που η χώρα, εξαιτίας των κυβερνητικών επιλογών, βρίσκεται σε lockdown, η πανδημία σαρώνει το σύστημα υγείας που έμεινε αθωράκιστο και υποστελεχωμένο, οι χώροι δουλειάς έχουν γίνει χώροι υπερμετάδοσης του ιού, βρήκαν ευκαιρία να μην αφήσουν τίποτα όρθιο. Παρά τα χιλιάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα καθημερινά:

-δεν γίνονται μαζικά δωρεάν τεστ στον πληθυσμό,

-δεν πάρθηκε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας, αντίθετα μετατρέπονται τα νοσοκομεία μιας νόσου,

-δεν γίνονται έλεγχοι από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, για το αν τηρούνται τα μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση αντιμετωπίζοντας την πανδημία ως μία χρυσή ευκαιρία για να εφαρμόσει νέα αντιδραστικά μέτρα, ετοιμάζεται να περάσει στην κυριολεξία τις ανατροπές του αιώνα, με στόχο να πληρώσουμε τη νέα κρίση. Ετοιμάζεται να φέρει νομοσχέδιο που:

-Θα καταργεί το 8ωρο και θα επιβάλλει 10ωρα παντού και μάλιστα απλήρωτα για τις δύο επιπλέον ώρες. Το δικαίωμα αυτό θα είναι διευθυντικό, θα υλοποιείται μονομερώς και χωρίς δυνατότητα του εργαζόμενου να αρνηθεί, καταργώντας το ωράριο στην πράξη.

-Θα καταργεί την Κυριακάτικη αργία.

-Θα ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και θα απαγορεύει την απεργία», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.